Ποινική δίωξη στον Μπλάτερ!

Ποινική δίωξη στον Σεπ Μπλάτερ άσκησε η γενική εισαγγελία της Ελβετίας! Για τον Ελβετό πρόεδρο της ΦΙΦΑ, ή αλλιώς γνωστό και ως "Μίστερ Σκάνδαλο", τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη συνεχώς διογκώνονται.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας:
«Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας υποπτεύεται πως στις 12 Σεπτεμβρίου 2005 ο κύριος Σεπ Μπλάτερ υπέγραψε συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ένωση Καραϊβικής (με τον Τζακ Γουόρνερ ως πρόεδρο εκείνη την χρονική περίοδο); εκείνο το συμβόλαιο ήταν δυσμενές για τη FIFA. Από την άλλη, υπάρχει μία υποψία πως, κατά την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας, ο Σεπ Μπλάτερ παραβίασε τα καθήκοντά του κι ενήργησε ενάντια του συμφέροντος της FIFA και/ή στις FIFA Marketing και TV AG.
Επιπροσθέτως, ο κύριος Σεπ Μπλάτερ είναι ύποπτος για απιστία που αφορά την πληρωμή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, σε βάρος της FIFA, η οποία φέρεται να έγινε για εργασίες που εκτελέστηκαν στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 έως του Ιουνίου του 2002. Aυτή η πληρωμή εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2011.
Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Εισαγγελέα της Ελβετίας ανέκριναν τον κατηγορούμενο Σεπ Μπλάτερ, έπειτα από συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Την ίδια στιγμή, ο Μισέλ Πλατινί κλήθηκε να παράσχει πληροφορίες
Επιπλέον, το Γραφείο του Εισαγγελέα της Ελβετίας ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία της FIFA, με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας. Το γραφείο του πρόεδρου της FIFA ερευνήθηκε επίσης και κατασχέθηκαν δεδομένα.
Όπως για όλους τους κατηγορούμενους, το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και για τον κύριο Σεπ Μπλάτερ».