Μουρίνιο: "Προσπάθησα να πάρω τον Τζέραρντ σε Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ"

Είναι γνωστός ο θαυμασμός που τρέφει ο Ζοσέ Μουρίνιο για τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ χαίρει της εκτίμησης του Πορτογάλου, ο οποίος δεν έκρυψε τη στεναχώρια του για το γεγονός ότι θα τον αντιμετωπίσει για τελευταία φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, και τόνισε ότι είναι ο παίκτης που τον έκανε... καλύτερο προπονητή!
Μπορεί στο φινάλε της περασμένης σεζόν να τον "κέρασε φαρμάκι" καθώς με τη νίκη στο Άνφιλντ η Τσέλσι στέρησε τον τίτλο από τη Λίβερπουλ, παρόλα αυτά ο Μουρίνιο δεν σταματάει να δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί τον απεριόριστο σεβασμό και θαυμασμό του για τον Στίβεν Τζέραρντ.
Το ίδιο έκανε και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού Τσέλσι-Λίβερπουλ, με τον Πορτογάλο να τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων "λατρεμένο του εχθρό".
"Είναι η σειρά μου να τιμήσω έναν πρωταθλητή όπως είναι ο Στίβεν Τζέραρντ. Έχω μάθει μέσα από τους παίκτες μου και τους καλύτερους αντιπάλους και τα προβλήματα που μου έβαζαν εκείνοι με έκαναν να σκέφτομαι και να τους αναλύσω. Το σίγουρο είναι πως ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένας από τους αγαπημένους μου εχθρούς. Ένας εχθρός με όλα τα καλά συναισθήματα που μπορώ να εκφράσω. Είναι ο λατρεμένος μου εχθρός στην Αγγλία, αυτός που με έκανε καλύτερο προπονητή", δήλωσε αρχικά και συνέχισε:
"Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσω ή να προσπαθήσω να τον σταματήσω. Νίκησα, έχασα, έφερα ισοπαλία μαζί του, είτε αυτός έπαιζε ως αμυντικός μέσος, είτε ως 8άρι, είτε ως 10άρι, είτε παίζοντας στα πλάγια όταν η Λίβερπουλ έπαιζε με τρεις στην άμυνα. Είμαι πολύ στενοχωρημένος που θα παίξω εναντίον του για τελευταία φορά επειδή χρειάζομαι ανθρώπους όπως αυτός για να με κάνουν καλύτερο προπονητή. Λυπάμαι που φεύγει, όπως ισχύει το ίδιο και για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Είναι θρύλος της Τσέλσι αλλά ο Τζέραρντ είναι μία διαφορετική περίπτωση. Επιχείρησα να τον πάρω στην Τσέλσι, στην Ίντερ και στη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν πάντα ο εχθρός. Εύχομαι το Στάμφορντ Μπριτζ να έχει τα ίδια συναισθήματα με μένα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως αυτός. Δεν μπορεί να παίξει κόντρα στη Λίβερπουλ. Είχε μία εκπληκτική καριέρα και αρνήθηκε να παίξει για άλλους μεγάλους συλλόγους. Ίσως κάποια ημέρα να αντιμετωπίσω τον Στίβεν Τζέραρντ όταν αυτός θα είναι προπονητής στη Λίβερπουλ".