Η Σεβίλλη το Europa League!

Ιστορία έγραψε η Σεβίλλη χθες στη Βαρσοβία! Με τη χθεσινή της κατάκτηση είναι η πλέον πολυνίκης ομάδα του Europa League και πρώην Κυπέλλου UEFA, το οποίο κατέκτησε για τέταρτη φορά και δεύτερη συνεχή, ξεπερνώντας Γιουβέντους, Ίντερ και Λίβερπουλ. Μάλιστα ήταν το 7ο τρόπαιο που κατακτά Ισπανική ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια!
Η εκπληκτική ομάδα του Ουνάι Έμερι, που μετρά τέσσερις στους τέσσερις κερδισμένους τελικούς, με δύο back to back (!) και ως κάτοχος του τίτλου θα συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, νίκησε στο Εθνικό στάδιο της πολωνικής πρωτεύουσας τη «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, Ντνίπρο, την οποία νίκησε 3-2 σε έναν από τους ωραιότερους τελικούς των τελευταίων ετών.
Η ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς, που έκανε την υπέρβασή της φτάνοντας ως τον τελικό, εξέπληξε τους πάντες ανοίγοντας το σκορ στο 7ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση και σέντρα του Ματέους ο Κάλινιτς με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Οι Ανδαλουσιάνοι ισοφάρισαν στο 28΄, όταν ύστερα από σέντρα του Ρέγες και αναταραχή στην ουκρανική άμυνα ο Κριχόβιακ έγραψε το 1-1, για να πάρουν προβάδισμα οι Ισπανοί τρία λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από κάθετη πάσα του Ρέγες ο Μπάκα πέρασε και τον Μπόικο για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
Το πρώτο ημίχρονο είχε όμως κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 44ο λεπτό οι πείσμονες Ουκρανοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με την εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροτάν. Το γκολ της νίκης για τη Σεβίλλη σημειώθηκε στο 73΄ και ήταν το δεύτερο για τον Κολομβιανό δεινό σκόρερ Μπάκα, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά την πάσα του Βιτόλο.