Πάρμα τέλος!

Μαύρη είναι η σημερινή μέρα για τη Πάρμα. Μετά από 102 χρόνια Ιστορίας, η Ιταλική ομάδα κήρυξε πτώχευση, απόφαση που ελήφθη μετά από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία από την Ιταλική δικαιοσύνη.
Η Πάρμα έχοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα και με τον πρόεδρό της να έχει συλληφθεί, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα συνεχίσει ως το τέλος τη σεζόν να συμμετέχει στη Σέριε Α, ή αν θα αποχωρήσει άμεσα.
Η Πάρμα κέρδισε πολυάριθμους φίλους τη δεκαετία του ΄90 όταν κατέκτησε τίτλους μέσα κι έξω από τα σύνορα. Κυριότερες διακρίσεις της τα δύο Κύπελλα UEFA (1995, 1999), το Κύπελλο Κυπελλούχων (1993, φιναλίστ στην ίδια διοργάνωση μία χρονιά μετά) και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1993.
Υπό την καθοδήγηση του Νέβιο Σκάλα ανέβηκε κατηγορία και κατέκτησε τους πρώτους της τίτλους, ενώ επί ημερών Κάρλο Αντσελότι (1996-98) έφτασε μέχρι τους ομίλους του Champions League. Ακολούθησε ο γνωστός από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος την οδήγησε στο τελευταίο ευρωπαϊκό της τρόπαιο.
Το Κύπελλο Ιταλίας του 2002 (το ένα από τα τρία που έχει στην τροπαιοθήκη της, όπως κι ένα Σούπερ Καπ το 1999) ήταν οι τελευταίοι τίτλοι για μια ομάδα με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκαν στο παρελθόν θρύλοι όπως οι Κρέσπο, Καναβάρο, Ασπρίγια, Βερόν, Τζόλα, Μπουφόν, Σενσίνι, Ντίνο Μπάτζιο, Ταφαρέλ, Τιράμ, Στόιτσκοφ, Αλμέιδα και πολλοί άλλοι.