Η Σάλκε έκανε γιο-γιο τη Ρεάλ!

Την ώρα που η Σάλκε έκανε γιο-γιο τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία τα άκουγε για τα καλά από τον κόσμο της, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Πόρτο έπαιρνε... στιλάτη πρόκριση.
Παρά την... προίκα από το ματς της Γερμανίας (0-2), η Ρεάλ έκανε νέα τραγική εμφάνιση και λίγο έλειψε η εντυπωσιακή Σάλκε να της κλέψει την πρόκριση, αλλά το 3-4 (!) υπέρ των Γερμανών δεν ήταν αρκετό!
Οι... μπλε μαχητές μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ στο 20’ με γκολ του Φουκς. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο έκανε το 1-1. Η συνέχεια όμως, ήταν ανάλογη για τους "Μπλε" που στο 40’ είχαν δοκάρι με τον Χούντελααρ και στη συνέχεια της φάσης ο Ολλανδός επιθετικός έκανε το 1-12. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ρονάλντο έκανε το 2-2.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και στο 52’ ο Μπενζεμά έκανε το 3-2 και έδειχνε να καθαρίζει την πρόκριση για την ομάδα του. Φεύ! Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 57’ ο Σανέ με εντυπωσιακό σουτ έφερε το ματς στα ίσια για το 3-3. Στο 84’ ο Χούντελααρ έκανε το 3-4 ξανά με εντυπωσιακό σουτ και έκανε... θρίλερ τα τελευταία λεπτά όπου η Σάλκε δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα πέμπτο γκολ και να γράψει μια απίστευτη Ιστορία στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Την ίδια ώρα με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ κι άλλα δυο σουτ έξω από την περιοχή, η Πόρτο έφτασε εύκολα στο 4-0 απέναντι στη Βασιλεία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2009, σε συνδυασμό και με το 1-1 του πρώτου αγώνα.
Ο Γιασίν Μπραχιμί ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με την εξαιρετική εκτέλεσή του στο 14', φτάνοντας τα 5 γκολ φέτος στην διοργάνωση. Το ενδεχόμενο παράτασης αποκλείστηκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Μεξικανός μέσος, Έκτορ Ερέρα, έκανε το 2-0 για τους "Δράκους" με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής.
Εντυπωσιακό ήταν και το 3ο γκολ της Πόρτο, καθώς το 3-0 έκανε ο Καζεμίρο στο 56' με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων! Στο 76' ήταν η σειρά για τον Αμπουμπακάρ να σκοράρει, τον αντικαταστάτη του Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος με ένα ακόμη όμορφο γκολ, με σουτ εκτός περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.