Η Άρσεναλ απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ»

Σκοράροντας μέσα στο παλιό του "σπίτι", ο Ντάνι Γουέλμπεκ έδωσε τέλος στην κακοδαιμονία της Άρσεναλ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" και της έδωσε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με σκορ 1-2 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Μπορεί οι "Κανονιέρηδες" να έχουν τραγική παράδοση στην έδρα των "Κόκκινων Διαβόλων", ωστόσο ένας πρώην τέτοιος, ο Γουέλμπεκ, ήταν αυτός που έσπρωξε την ομάδα του Λονδίνου στα ημιτελικά του θεσμού και της έδωσε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
Στα πρώτα λεπτά η Γιουνάιτεντ είχε μπει πολύ δυνατά και ήλεγχε απόλυτα το ματς. Ωστόσο, η άμυνά της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει τρομερά προβλήματα και αυτό έγινε σε άλλο ένα ματς. Από το πουθενά έγινε το 0-1 στο 25'. Ο Τσάμπερλεϊν με προσωπική ενέργεια τράβηξε τους πάντες πάνω του και ο Μονρεάλ πλάσαρε εύστοχα από κοντά όντας αμαρκάριστος. Ακόμη κι έτσι οι γηπεδούχοι απάντησαν τρία λεπτά μετά. Ο Ντι Μαρία, ο οποίος ήταν αρκετά κινητικός, έβγαλε ωραία σέντρα και ο Ρούνεϊ με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Άρσεναλ ήταν σαφώς ανώτερη και έκανε το 1-2 στο 61' εκμεταλλευόμενη το δώρο του Βαλένσια. Ο τελευταίος γύρισε απερίσκεπτα την μπάλα προς τον Ντε Χέα, ο Γουέλμπεκ την έκλεψε και σκόραρε σε βάρος της παλιάς του ομάδα πανηγυρίζοντας μάλιστα και το γκολ. Στο 77' ο Ντι Μαρία αποβλήθηκε δεχόμενος δύο κίτρινες στην ίδια φάση και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Η Άρσεναλ θα μπορούσε να έχει πετύχει άλλο ένα γκολ, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω της κλάσης του Ντε Χέα.