Γροθιά στο μαχαίρι ο υφυπ. αθλητισμού... ξεκινάει πάλι το πρωτάθλημα!

Άρθρο του Νίκου Νικολάου
Τελικά μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω... Από τη πρώτη στιγμή της βαρυσήμαντης και βαρύγδουπης ανακοίνωσης του υφυπουργού αθλητισμού ότι διακόπτεται το ελληνικό πρωτάθλημα, υποστήριζα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη ξεκινήσει το πολύ μετά από μία εβδομάδα. Ξέρετε, της ανακοίνωσης η οποία αρχικά μιλούσε για επ αόριστο διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και τελικά μετατράπηκε μόνο για τη Σούπερ Λιγκ και μόνο για μία αγωνιστική. Όπερ και εγένετο! Το προσεχές Σαββατοκύριακο έχουμε ξανά αγωνιστική. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα, πάρθηκαν όλα τα μέτρα και έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Η πολιτική ηγεσία έριξε γροθιά στο μαχαίρι, έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Για να εξηγούμαι, επίσης από τη πρώτη στιγμή, επέμεινα ότι η διακοπή δεν είναι λύση. Εάν πονάει το χέρι πηγαίνεις στον γιατρό, δεν το κόβεις. Εάν υπάρχει πρόβλημα σε ένα σχολείο δεν το κλείνεις, αλλά προσπαθείς να βρεις λύση. Και η λύση από ότι φαίνεται είναι η μη μετακίνηση φιλάθλων (...καρα-μπαγιάτικο μέτρο) και η μία κεκλεισμένων των θυρών αγωνιστική. 'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή...
Φυσικά δεν τέθηκε ποτέ τελικά θέμα για διακοπή ούτε της Football League, λες και τα επεισόδια στο Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας δεν έγιναν ποτέ, ούτε της Γ' εθνικής, λες και ο φίλαθλος στο Ηρόδοτος-Εθνικός δεν δολοφονήθηκε ποτέ! Επίσης όπως δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού δεν τίθεται θέμα διακοπής του Κυπέλλου, ούτε ματς κεκλεισμένων των θυρών. Μάλλον εκεί συμμετέχουν άλλες ομάδες, με άλλους οπαδούς, σε κάποια άλλη ποδοσφαιρική διάσταση. Ούτε φυσικά τέθηκε θέμα για διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ, γιατί και εκεί είναι άλλοι οπαδοί, με γαλλικά και πιάνο!
Τελικά από ότι φαίνεται όλοι υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, παρά τα (εκτός χορού) αντίθετα λεγόμενα, και είναι δύσκολο να βρεις πολιτικό θάρρος. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 30 χρόνια δεν βρέθηκε άλλη "Θάτσερ".
Ίσως και να είναι πολλά και τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει η Σούπερ Λιγκ στη συνδρομητική τηλεόραση σε περίπτωση αναβολής 2 σερί αγωνιστικών του πρωταθλήματος.
Και κάτι τελευταίο. Η Ξάνθη πρότεινε ως μέτρο κατά της βίας, σε περίπτωση που οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, η γηπεδούχος ομάδα να τιμωρείται μέχρι τέλους της αγωνιστικής περιόδου, δίνοντας τους εντός έδρας αγώνες της χωρίς την παρουσία θεατών. Μάλιστα. Και βγάζω το συμπέρασμα. Εάν γίνει αυτό το περιστατικό στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν, τότε δεν υπάρχει καμία τιμωρία. Τι δεν καταλαβαίνετε;
Με εκτίμηση,
Νίκος Νικολάου