Τιμή μετά θάνατον στον Τίτο Βιλανόβα

Κάθε χρόνο, η καταλανική κοινότητα Εσκάλα τιμά μια προσωπικότητα και φέτος αποφάσισε να το κάνει, μετά θάνατον, με τον Τίτο Βιλανόβα. Ο δήμος παρέδωσε την «Χρυσή Αντζούγια» στην οικογένεια του αείμνηστου άλλοτε προπονητή της Μπάρσα, την οποία εκπροσώπησε η κόρη του, Καρλότα. Τίτο, για πάντα στις καρδιές μας!
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι γονείς του Τίτο, ενώ την έναρξη των εορτασμών κήρυξε μέσω ομιλίας του ο αδελφικός φίλος και άλλοτε συνεργάτης του Τίτο, Τζόρντι Ρόουρα, ο οποίος δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει τον λόγο του, εμφανώς συγκινημένος.
Την Μπάρσα, εκτός από τον νυν διευθυντή των τμημάτων υποδομής, εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Τζόρντι Καρδονέ, ο παράγοντας Πάου Βιλανόβα και οι παλαίμαχοι Ραμόν Αλφονσέδα (πρόεδρος της ένωσης παλαιμάχων της Μπάρσα), Κάρλες Ρεσάκ και Κίκε Κόστας.
Η Εσκάλα βρίσκεται πολύ κοντά στο Μπεγκάιρε ντ' Αμπουρδά, γενέτειρα του Τίτο, ο οποίος ήταν πολύ δεμένος με την συγκεκριμένη περιοχή. Κατά το παρελθόν, με το συγκεκριμένο βραβείο έχουν τιμηθεί εξέχουσες προσωπικότητες του καταλανικού πολιτισμού, όπως ο σεφ Φεράν Αδριά και τα αδέλφια Ρόκα ή οι δημοσιογράφοι Τζουακίμ Μαρία Πουγιάλ και Τόνι Κλαπές.
«Αυτή είναι μια ακόμα αναγνώριση για έναν σπουδαίο άνθρωπο που μας άφησε τόσο άδικα» δήλωσε ο Τζόρντι Καρδονέ, προσθέτοντας πως «οι αρετές του Τίτο συμπίπτουν με τις αξίες που θέλουμε να πρεσβεύουν τα τμήματα υποδομής μας: Πάθος, προσπάθεια, θυσία, ταπεινότητα και ομαδικό πνεύμα».
ΠΗΓΗ: Blaugrana.gr