Δίκαια το Clásico η Ρεάλ, 3-1 τη Μπαρσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια στο ισπανικό Clásico επί της Μπαρσελόνα με 3-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το αήττητο της Μπαρσελόνα στο πρωτάθλημα και το μηδέν παθητικό μετά από 8 παιχνίδια σταμάτησε στο «Μπερναμπέου» από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.
Το ντέρμπι των δύο κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μπάρτσα, με το γκολ του Νεϊμάρ στο 4ο λεπτό. Το ματς είχε... δαιμονισμένο ρυθμό. Ο Μπενζεμά είχε δοκάρι στο 11΄, ενώ στο 23΄ ο Μέσι έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράει σχεδόν σε άδεια εστία.
Σα να μην έφτανε αυτό και σε διάστημα που οι Καταλανοί είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν στο 35΄ με το πέναλτι του Ρονάλντο. Ο διαιτητής της συνάντησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Πικέ, μετά το γύρισμα του Μαρσέλο κι έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο να σκοράρει.
Οι «Μερένγκες» πίεσαν για το δεύτερο γκολ στα υπόλοιπα 10 λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, ο Πέπε με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Κρόος ανέτρεψε πλήρως στο σκηνικό και στο 61΄ ο Μπενζεμά με άψογο πλασέ έδωσε την «χαριστική βολή» στη Μπαρσελόνα. Να σημειωθεί ότι χτύπημα του Ρονάλντο προς το τέλος του ματς στον Άλβες, βγαλμένο από τις εποχές Μουρίνιο, τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.
Παρά την ήττα η ομάδα της Βαρκελώνης έμεινε στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς, αλλά η Ρεάλ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (21).
ΑΠΕ-ΜΠΕ