Ρανιέρι: «Ομάδα πολεμιστών η Ελλάδα»

Αισιόδοξος πως οι ποδοσφαιριστές-πολεμιστές του θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη επί της Ρουμανίας εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας, Κλαούντιο Ρανιέρι. Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Για τον όμιλο και τη Ρουμανία:
"Έχουμε πολύ καλές ομάδες στον όμιλο και πρέπει να σεβαστούμε όλες τις ομάδες. Η Ρουμανία ίσως έχει μία διάθεση για ρεβάνς μετά τον αποκλεισμό για το Μουντιάλ. Είναι μία ομάδα πιο προετοιμασμένη σε φυσική κατάσταση και έχει έμπειρους και νέους παίκτες".
Για την απουσία του Μούτου:
"Είναι σαν γιος μου. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής. Μαρικά και Ρατ είναι πολύ καλοί επαγγελματίες. Όλοι είναι καλοί και έμπειροι παίκτες. Δε θέλω να ξεχωρίσω κάποιον".
Για το ποιον ξεχωρίζει από τη Ρουμανία:
"Είναι μία καλή ομάδα. Έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν θα έλεγα κάποιον συγκεκριμένα. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο καλύτερος. Ήμουν τυχερός που προπόνησα τους Μούτου και Κίβου και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω".
Για το αν υπήρχε χρόνος να αλλάξει το στυλ της ομάδας και να γίνει καλή προετοιμασία:
"Σε τέσσερις μόλις προπονήσεις είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι, σε επίπεδο τακτικής. Σίγουρα θα προστεθούν στοιχεία στη συνέχεια. Δε νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουν και πάρα πολλά πράγματα. Ρεχάγκελ και Σάντος είχαν μια επιτυχημένη πορεία".
Για την εμπειρία του ως ομοσπονδιακός προπονητής:
"Είναι μία εμπειρία αυτή του ομοσπονδιακού προπονητή. Δεν έχεις την ευκαιρία να προπονείς καθημερινά τους ποδοσφαιριστές σου, αλλά ήθελα να τη ζήσω αυτή την εμπειρία".
Για την απουσία του κόσμου:
"Πιστεύω ότι η απουσία του κόσμου είναι κακή γενικά για το θέαμα. Οι παίκτες είναι όπως οι ηθοποιοί και θέλουν το κοινό τους. Μπορεί η απουσία του κόσμου να γίνει πλεονέκτημα για τη Ρουμανία αλλά γνωρίζουμε την κατάσταση και θα την αποδεχτούμε".
Για τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης και την ετοιμότητα των ομάδων:
"Το πλεονέκτημα ανήκει στη Ρουμανία. Η Ρουμανία είναι πιο έτοιμη από εμάς. Πάντοτε το πρώτο παιχνίδι του ομίλου είναι και το πιο δύσκολο".
Για το πως αισθάνεται στο νέο ξεκίνημά του στην Εθνική μας:
“Είναι μία νέα ατμόσφαιρα, ένα νέο κλίμα. Ήθελα πολύ να είμαι εδώ. Βρήκα μία πολύ καλή ομάδα, που έχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Πρέπει να αξιολογήσω και τα θετικά και τα αρνητικά. Ξέρω ότι οι παίκτες μου θα δώσουν το 120% για να κερδίσουν. Θα ήθελα να δω μια ομάδα συμπαγή, που να ακολουθεί τις οδηγίες μου κατά την προπόνηση".
Τι περιμένει και τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο, πέρα από το αποτέλεσμα:
"Θα ήμουν χαρούμενος με τη νίκη. Πέρα από αυτό, θέλω να δω μία ομάδα που να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουμε δώσει κατά την προπόνηση".
Για το χαρακτηριστικό του Έλληνα ποδοσφαιριστή με μία λέξη:
"Εδώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τους παίκτες μου. Θέλουμε καλή φυσική κατάσταση και να είναι ανθεκτικοί στη κούραση. Να έχουν όρεξη για δουλειά. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα ήθελα".
Για τον αγώνα και τα πλάνα του:
"Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Δεν μπορείς να φέρεις την επανάσταση σε λίγες ημέρες και δε θα ήταν και έξυπνο αυτό.Θα ακολουθήσουμε την πετυχημένη συνταγή".
Για το αν η Ελλάδα είναι αουτσάιντερ:
"Όπως είπα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Δεν υπάρχουν παίκτες όπως ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης και τώρα ο Μανιάτης. Η Ρουμανία θα βρει μπροστά της μία νέα ομάδα. Ως εκεί όμως. Πιστεύω πως αύριο θα έχουμε τη θέληση για να κάνουμε μία θετική εμφάνιση".
Για τους Μήτρογλου και Σαμαρά:
"Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έμπειροι και θέλω να τους έχω. Έχω χάσει ήδη τρεις και δεν μπορώ να χάσω και άλλους. Θα κάνω τις επιλογές μου σήμερα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα από όλα τη φυσική κατάσταση. Ύστερα ποια βοήθεια μπορούν να δώσουν. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτό και προσπαθώ να τη βοηθήσω με τον τρόπο που μπορώ".
Τι θα πει στην ομάδα πριν μπει στο γήπεδο:
"Όλοι είναι έμπειροι παίκτες. Έχω χάσει τους τρεις που είπα και δε θέλω να χάσω άλλους. Τα κριτήρια για τις επιλογές μου είναι η φυσική κατάσταση, η βοήθεια που μπορούν να δώσουν στην ομάδα και φυσικά ο αντίπαλος. Αυτή η ομάδα είναι πολύ ισχυρή. Αποτελείται από πολεμιστές, αντιπροσωπεύουν τον Έλληνα. Πιστεύω θα είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι το σημαντικό".
Για το αν ανακοινώνει ενδεκάδα πριν τον αγώνα ή το μαθαίνουν πρώτα οι παίκτες:
"Ως αστείο είπα πως θα παίξουν όποιοι προλάβουν να μπουν στα αποδυτήρια πρώτοι. Δεν θα πω κάτι παραπάνω όμως. Έχει ήδη πλεονέκτημα η Ρουμανία. Ας μην της δώσουμε και άλλο".
Για το αν προσπαθήσει πρώτα απ' όλα για το μηδέν στην άμυνα:
"Μέχρι να γνωρίσω όλη την ομάδα δε θέλω να χάσουμε την ταυτότητα. Έχω μία επιθετική νοοτροπία. Θέλω να προσέξω πως θα κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, αλλά θέλω να βάζουμε και γκολ. Ως προπονητής και άνθρωπος θέλω να νικάω. Αν καταλάβω ότι δε μπορώ, προσπαθώ να μην χάσω".
Για το ότι δεν υπάρχει μεταφραστής στις προπονήσεις:
"Σε αυτή τη συνέντευξη ακούσατε κάτι από εμένα ή από τον μεταφραστή; Έχω αρχίσει και μαθαίνω κάποιες λέξεις στα ελληνικά. Οι παίκτες μου, μιλούν αγγλικά και αρκετοί ιταλικά. Ήδη ξέρω κάποιες λέξεις. Παίξε γρήγορα. Κάντε 1-2. Τα ξέρω".