Πιτούρκα: «Εγνωσμένης αξίας η Ελλάδα, κίνητρο η παρουσία μας στο Euro»

Επιστροφή στο «κολαστήριο» για την Εθνική Ρουμανίας και τον προπονητή της, Βίκτορ Πιτούρκα, που αύριο το βράδυ (21:45) θα ξαναμπούν στο γήπεδο στο οποίο είχαν ηττηθεί 3-1 από την Ελλάδα για τα πλέι οφ του Μουντιάλ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) του Βουκουρεστίου.
Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε προαναγγείλει την παραίτησή του τότε, όμως η έναρξη των προκριματικών στο Euro 2016 τον βρίσκει ακόμη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, από τον οποίο υποτίθεται ότι θα αποχωρήσει μετά τον αγώνα με την Ελλάδα.
«Το πρώτο παιχνίδι του ομίλου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλος ο όμιλος έχει πάρα πολύ καλές ομάδες και μία από αυτές είναι η Ελλάδα, γι΄ αυτό είναι σημαντικό το παιχνίδι για μας. Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια των προκριματικών» δήλωσε ο Πιτούρκα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα.
«Η στιγμή που γίνεται αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλή, επειδή προέρχεται από το Μουντιάλ και ίσως να είναι λίγο επιβαρυμένοι. Ξέρω ότι οι Έλληνες παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας και πολύ καλού επιπέδου. Το ίδιο πιστεύω και για τους δικούς μου διεθνείς, για αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα» πρόσθεσε.
Ο άλλοτε διεθνής σέντερ φορ και δεινός σκόρερ επισήμανε ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία αρκετών από τους παίκτες μου για να βρεθούν σε μία μεγάλη διοργάνωση και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο από μόνο του».
Κληθείς να απαντήσει για το αν θα παίξει ρόλο η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας με την έλευση του Κλάουντιο Ρανιέρι στη θέση του Φερνάντο Σάντος είπε ότι «ο Σάντος είχε αρκετά καλούς παίκτες στη διάθεσή του, από την πλευρά του, ο Ρανιέρι είναι κι εκείνος έμπειρος και έχει στη διάθεσή του τους ίδιους παίκτες. Το μόνο ερώτημα είναι αν έχουν συνηθίσει οι Έλληνες διεθνείς τη νοοτροπία του νέου προπονητή τους».
Ο Πιτούρκα χαρακτήρισε «πλεονέκτημα» την απουσία των Ελλήνων οπαδών (ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών), επειδή «οι φίλαθλοι σπρώχνουν την ομάδα στη νίκη. Είχα βρεθεί στο ίδιο γήπεδο, είναι ένα πλεονέκτημα για την κάθε ομάδα, αλλά εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο σε ένα επίπεδο, όπως συμβαίνει και με την Ελλάδα».
Όσο για το σχήμα που θα παρατάξει αύριο; «Η αρχική ενδεκάδα θα έχει λιγότερους παίκτες από εκείνους που είχαν παίξει στα παιχνίδια των δύο ομάδων για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Μας ενδιαφέρει η απόδοσή μας να είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ