Ποιά είναι η Ντεπορτίβο Παλαιστίνο

Πριν από λίγες ημέρες σας παρουσιάσαμε την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της Κλαμπ Ντεπορτίβο Παλαιστίνο. Όταν δηλαδή, τον Ιανουάριο του 2014, μετά από διαμαρτυρία εβραϊκών οργανώσεων της Χιλής, της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους $1300 για τη χρήση των χρωμάτων της σημαίας της Παλαιστίνης στη νέα της φανέλα, και επειδή μάλιστα ο αριθμός "1" στη φανέλα της ομάδας είναι ο (πραγματικός) χάρτης της Παλαιστίνης πριν από τη δημιουργία του Ισραήλ! Ένα θέμα, που προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών οι οποίοι μάλιστα μας ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα από τη Χιλή.
Για να δούμε λοιπόν ποιά είναι η Ντεπορτίβο Παλαιστίνο. Η ομάδα ιδρύθηκε στις 20 Αυγούστου του 1920 στο Σαντιάγο της Χιλής από Παλαιστίνιους μετανάστες. Έδρα της είναι το Εστάδιο Μιουνισιπάλ Ντε Λα Σιστέρνα χωρητικότητας 12000 θεατών. Πρόεδρος είναι ο Φερνάντο Αγουάδ, προπονητής ο Εμιλιάνο Αστόργα, ενώ στο περυσινό πρωτάθλημα κατέλαβε την 11η θέση.
Όταν το 1952 ιδρύθηκε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής, η ομάδα έγινε δεκτή στη δεύτερη κατηγορία, όμως την επόμενη χρονιά ανέβηκε στη Πριμέρα Ντιβιζιόν της Λατινοαμερικάνικης χώρας. Το 1958, υπό της οδηγίες του Αργεντίνου Γκιγιέρμο Κολλ, κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα και επειδή μπορούσαν να προσελκύσουν πρωτοκλασάτους παίκτες απέκτησαν το παρατσούκλι "Εκατομμυριούχοι". 
Να σημειωθεί ότι το 1975 κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της Ιστορίας της, ενώ το 1978 η Ντεπορτίβο Παλαιστίνο κατέκτησε το Ντάμπλ κάνοντας ρεκόρ αήττητων αγώνων! Τη δεύτερη θέση κατέλαβε τις χρονιές 1953, 1974, 1986 και 2008!
Από συστάσεως των Εθνικών πρωταθλημάτων της Χιλής, η Κλαμπ Ντεπορτίβο Παλαιστίνο έχει συμμετάσχει για 53 σεζόν στη Πριμέρα Ντιβιζιόν, 4 σεζόν στη Πριμέρα Β, και επίσης έχει 3 συμμετοχές στο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Τη τωρινή ομάδα εκτός από τους Χιλιανούς, απαρτίζουν 5 Αργεντίνοι και ένας Παραγουανός.
Για την επίσημη ιστοσελίδα κάντε κλικ εδώ.
Για την επίσημη σελίδα της στο facebook κάντε κλικ εδώ.