Η Ντεπορτίβο Παλαιστίνο αντιστέκεται!

Η Κλάμπ Ντεπορτίβο Παλαιστίνο είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1920 στο Σαντιάγο της Χιλής από Παλαιστίνιους μετανάστες. Μάλιστα η πολυετής παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία της Λατινοαμερικάνικης χώρας είναι ιδιαίτερα επιτυχής καθώς έχει κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Χιλής!
Αυτό όμως που έχει τεράστιο ενδιαφέρον είναι ότι τον Ιανουάριο του 2014, στην ομάδα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους $1300 για
τη χρήση των χρωμάτων της σημαίας της Παλαιστίνης στη νέα φανέλα της ομάδας, δηλαδή το κόκκινο, το πράσινο και το μαύρο, και μάλιστα ο αριθμός "1" στη φανέλα της ομάδας είναι ο (πραγματικός) χάρτης της Παλαιστίνης πριν από τη δημιουργία του Ισραήλ! Όμως εβραϊκές οργανώσεις της Χιλής διαμαρτυρήθηκαν, με επίσημη καταγγελία στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Έτσι, η Ομοσπονδία απαγόρευσε στην ομάδα να φορά τις φανέλες αυτές και τους επέβαλε το πρόστιμο που αναφέραμε με το σκεπτικό ότι η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με «κάθε μορφή πολιτικής, θρησκευτικής, σεξουαλικής, εθνικής, κοινωνικής ή φυλετικής διάκρισης". Στη σελίδα της Κλάμπ Ντεπορτίβο Παλαιστίνο στο facebook, ο σύλλογος δήλωσε: «Για εμάς, ελεύθερη Παλαιστίνη θα είναι πάντα η Ιστορική Παλαιστίνη, τίποτα λιγότερο!».