Λέστερ-Μάν. Γιουνάιτεντ 5-3!

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έβαλε σίγουρα το... στόμα του σφυρίζοντας κάτι ακατανόητο, όμως μια λάθος απόφαση επ΄ ουδενί δικαιολογεί την εικόνα που παρουσίασε η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ στο «Γουόκερς Στάντιουμ» εναντίον της Λέστερ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχασαν με 5-3 ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν 3-1 (!), δείχνοντας με την «παιδική» ανασταλτική λειτουργία τους πως πρώτο μέλημα του Λουίς Φαν Γκάαλ έπρεπε να είναι η στελέχωση της άμυνας και η αναπλήρωση παικτών κλάσης, όπως οι Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς.
Κι όμως, τα πράγματα φάνηκε ότι θα είναι εύκολα για τη Γιουνάιτεντ, όταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 13΄ κι ο Άνχελ Ντι Μαρία στο 16΄ έκαναν γρήγορα-γρήγορα το 0-2, ενώ ο Άντερ Ερέρα το 1-3 στο 57΄, απαντώντας στο τέρμα του Χοσέ Λεονάρντο Ουγιόα από το 17ο λεπτό.
Στο 61΄ όμως ο διεθνής ρέφερι έσφαλε και μάλιστα εις διπλούν, σε φάση που δεν ήταν καν αμφισβητούμενη: ο Τζέιμι Βάρντι πέταξε κάτω τον Ράφαελ σπρώχνοντας καθαρά, πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή όπου βρέθηκε στο έδαφος από το «άγγιγμα» του Βραζιλιάνου, αλλά προς έκπληξη των πάντων ο Κλάτενμπεργκ έδειξε πέναλτι.
Ο Ντέιβιντ Νιούτζεντ σκόραρε από τα 11 μέτρα στο 62΄ και δύο λεπτά αργότερα ο 34χρονος Εστέμπαν Καμπιάσο, που ήταν έτοιμος να αντικατασταθεί, ισοφάρισε. Το παιχνίδι είχε γυρίσει, καθώς η εκνευρισμένη και σαστισμένη ομάδα του Μάντσεστερ άρχισε να δέχεται πίεση, συνέπεια της οποίας ήταν το 4-3 από τον Βάρντι στο 79΄ και το 5-3 στο 83΄ με νέο πέναλτι, του Ουγιόα, στο οποίο υπέπεσε ο (αποβληθείς) Τάιλερ Μπλάκετ.
Θύμα έκπληξης έπεσε πάντως και η Τότεναμ, που ηττήθηκε μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από τη Γουέστ Μπρομ 1-0, με τέρμα του Τζέιμς Μόρισον στο 74ο λεπτό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ