Αλλάζει όνομα το «Μπερναμπέου» και γίνεται «Στάδιο Άμπου Ντάμπι»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να συλλέξει έως μισό δισεκατομμύριο ευρώ από την πώληση του δικαιώματος ονοματοδοσίας στο γήπεδο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», που σύντομα θα μπορούσε να ονομάζεται «Στάδιο Άμπου Ντάμπι».
Ο σύλλογος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Marca, ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία ιστορικής σημασίας: η εταιρεία ξεκινά να συλλέξει 25 εκατομμύρια ανά περίοδο μέχρι το 2034 και, σε αντάλλαγμα, θα επιτρέψει σε έναν χορηγό να «βαφτίσει» την ιστορική εγκατάσταση.
Η ομάδα του Πέρες έχει  αρχίσει εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις με την IPIC (International Petroleum Investment Company), ένα επενδυτικό found που ανήκει κατά 100% στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι και διευθύνεται από τη βασιλική οικογένεια. Η IPIC παίζει το ρόλο του μεσολαβητή, αλλά -γράφει η Marca- στην περίπτωση συμφωνίας δεν θα έδινε το όνομα του δικού της εμπορικού σήματος στο γήπεδο.
Αρχικά η εγκατάσταση θα μπορούσε να λάβει το όνομα «Σαντιάγκο Μπερναμπέου Άμπου Ντάμπι» ή «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου» και ύστερα, μετά τη μετάβαση, θα αναλάμβανε ένας χορηγός για το τελικό... βάπτισμα.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του σταδίου, αν και η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να βρει εμπόδιο από τη συλλογική αγωγή η οποία κατατέθηκε από την τοπική οργάνωση «Civic Plataforma de Vecinos del Bernabeu», που αντιτίθεται στη δημιουργία νέων έργων σε μια περιοχή που η πρωτεύουσα είναι ήδη κορεσμένη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ