Στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά απόψε στη Δανία αλλά είχε παρακαταθήκη το 4-1 του «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στη Μίντιλαντ, την οποία νίκησε 2-1 (55΄ Νάνο, 74΄ Κλωναρίδης - 73΄ πεν. Ιγκμπούν) και προκρίθηκε θριαμβευτικά στους ομίλους του Europa League, η κλήρωση των οποίων θα γίνει αύριο.
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο τέταρτο και έφεραν σε δύσκολη θέση τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, τους οποίους υποχρέωσαν σε συνεχή άμυνα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι Δανοί είχαν σε αυτό το διάστημα τέσσερις τελικές προσπάθειες και μία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, καθώς οι αντίπαλοί τους αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να οργανώσουν το παιχνίδι τους.
Στο 7ο λεπτό δύο συνεχή σουτ των παικτών της Μίντιλαντ μέσα από την περιοχή δεν βρήκαν στόχο, με το δεύτερο (Χασάν) να αποκρούεται σχεδόν επί της γραμμής από τον Πράνιτς, ενώ νέα προσπάθεια του ίδιου στο 15΄ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Στο 21΄ ο Ατζαγκούν έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς έχασε στο τετ α τετ από τον αντίπαλο (Χάουγκαρντ), με το ρυθμό να παραμένει ιδιαίτερα υψηλός και στο δεύτερο ημίχρονο.
Τελικά το σκορ άνοιξαν οι «Πράσινοι» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάνο στο 55΄, αλλά οι πείσμονες Δανοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και έφτασαν στην ισοφάριση στο 73΄ με πέναλτι του Ιγκμπούν, στο οποίο είχε υποπέσει ο Σίλντενφελντ επί του Σίστο.
Οι γηπεδούχοι πάντως δεν χάρηκαν πάντως το τέρμα τους για πολύ, αφού αμέσως μετά τη σέντρα ο Παναθηναϊκός οργάνωσε μια πολύ καλή επίθεση, με τον Κλωναρίδη να γίνεται τελικός παραλήπτης της μπάλας και να διαμορφώνει με σουτ το τελικό 1-2.
ΑΠΕ-ΜΠΕ