Europa League: Στα «σαλόνια» ο Αστέρας

Συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία αποδείχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, που προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, για πρώτη φορά στην Ιστορία του, παρά την ήττα με 1-3 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας από την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπερασπίστηκε το υπέρ του 2-0 από τον αγώνα της Αρκαδικής πρωτεύουσας.
Στόχος του Αστέρα ήταν τουλάχιστον ένα γκολ, αφού αυτό θα υποχρέωνε τους Ισραηλινούς να ψάχνουν τέσσερα τέρματα για να προκριθούν. Το σχέδιο των Αρκάδων υλοποιήθηκε στο 23ο λεπτό, όταν στο φάουλ του Ρόλε ο Γκοϊάν πήρε την κεφαλιά «παγώνοντας» τους φίλους της πρωταθλήτριας Ισραήλ.
Οι Αρκάδες δεν κατόρθωσαν όμως να διατηρήσουν επί μακρόν το προβάδισμα, αφού στο 27΄ η Μακάμπι ισοφάρισε με τον Μπαντάς ο οποίος με συρτό σουτ έκαμψε την αντίσταση του Θεοδωρόπουλου, αλλά τη «ζημιά» στους αντίπαλούς τους οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη την είχαν κάνει…
Στη συνέχεια πάντως ο Αστέρας έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε... Στο 54΄ ο Παντελιάδης έκανε πέναλτι στον Μπαντάς και ο Ζάχαβι νίκησε από τα 11 μέτρα τον Θεοδωρόπουλο, ενώ ο τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 75΄, όταν έδιωξε άσχημα την μπάλα και ο νεοεισελθών Πρίτσα «έγραψε» το 3-1 σε άδεια εστία.
Στο διάστημα που απέμεινε ως τη λήξη η άμυνα της Πελοποννησιακής ομάδας γνώρισε πίεση αλλά άντεξε, με τον Πρίτσα να αστοχεί ελάχιστα στο 85΄ και τον Ζάχαβι να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 90΄, με τον Θεοδωρόπουλο να έχει βρει σωτήρια την μπάλα, ενώ στο 90΄+3 κι ενώ ο Πάμπλο είχε αφήσει το τέρμα του για να προωθηθεί, ο Πάρα σούταρε από το κέντρο στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ