Παρουσίασε τον Σουάρες η Μπαρσελόνα

Ως παιδικό όνειρο χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στη Μπαρσελόνα ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα από τους Καταλανούς στους εκπροσώπους του Τύπου.
«Ευχαριστώ αυτό το σύλλογο που με βοήθησε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Και άλλοι σύλλογοι ενδιαφέρονταν για μένα, αλλά εγώ ήθελα να έρθω μόνο εδώ» επισήμανε ο 27χρονος άσος, για τον οποίο οι «Μπλαουγκράνα» χρειάστηκε να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον αγοράσουν από τη Λίβερπουλ (80 εκ. ευρώ).
Αν και ο Ουρουγουανός διεθνής στράικερ έχει τιμωρηθεί από την FIFA με τετράμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα τον περασμένο Ιούλιο, για τη δαγκωματιά στον Τζιόρτζιο Κιελίνι, αυτό δεν εμπόδισε τη διοίκηση της ομάδας της Βαρκελώνης να τον εντάξει στο δυναμικό της (μετά τις 25 Οκτωβρίου έχει δικαίωμα συμμετοχής). Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στο εξής κάθε ενέργειά του θα περνάει από το... μικροσκόπιο: «Θα πρέπει να ζήσω μ' αυτό. Μετά από αυτό που έγινε στη Βραζιλία επισκέφθηκα κάποιους επαγγελματίες και θεωρώ ότι βοηθήθηκα αρκετά».
Όπως επισήμανε ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Άντονι Θουμπιθαρέτα, θα κλειστούν αρκετά φιλικά παιχνίδια προκειμένου ο Σουάρες να διατηρήσει σε καλά επίπεδα τη φυσική του κατάσταση, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα βοηθήσει πολύ τη Μπαρσελόνα: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο σκόρερ. Θα μας δώσει πολλές επιλογές στην επίθεση. Ήθελε να έρθει εδώ κι αυτό ήταν σημαντικό».
Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουάρες είναι πενταετούς διάρκειας και μέσα σε αυτό μπήκε και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 200 εκ. ευρώ! Χθες, μάλιστα, έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της «Μπάρτσα» στην αναμέτρηση με τη μεξικανική Λεόν για το «Τρόπαιο Ζοάν Γκάμπερ», όπου οι «Μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 6-0 (μπήκε αλλαγή στι 76΄).
Θα χάσει τα πρώτα 8 παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς και τρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στο μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς το «Clasico» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ