Ντεμπούτο ο Σουάρες και 6άρα η Μπαρσελόνα!

Εντυπωσιακή ήταν η Μπαρσελόνα στη φιλική της αναμέτρηση με τη Λεόν, της οποίας επικράτησε με το εμφατικό 6-0 για το τρόπαιο "Ζόαν Γκάμπερ". Μπροστά σε ένα κατάμεστο από κόσμο "Καμπ Νου", οι Καταλανοί φιλοξένησαν τους Πρωταθλητές του Μεξικό και τους... χάρισαν 6 γκολ!
Το ματς αυτό όμως σημαδεύτηκε από το ντεμπούτο τους Λουίς Σουάρες που μπήκε αλλαγή στο 77' γνωρίζοντας την αποθέωση, στη θέση του Ραφίνια. Τα άλλα δύο πολυβόλα της Μπάρτσα, ο Νεϊμάρ, που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, πέτυχε δύο τέρματα (12’, 44’),  και νωρίτερα και μόλις στο 3’, ο Μέσι είχε ανοίξει το σκορ για τους «Μπλαουγκράνα».
Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές, ωστόσο οι Καταλανοί έδειξαν ξανά εξαιρετικό πρόσωπο. Ο νεαρός Μουνίρ Ελ Χαντάντι εντυπωσίασε σκοράροντας δύο φορές (55’, 78’) για το 5-0, έτσι ώστε να έρθει ο Ραμίρες στο 90’ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Στο τουρνουά που φέρει τον τίτλο του ιδρυτή της Μπαρσελόνα, τον τίτλο του MVP κέρδισε ο Λιονέλ Μέσι, ενώ ο Ράφα Μάρκες βραβεύτηκε για την προσφορά του στον σύλλογο.