«Έφυγε» ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Δευτέρας ο "θρύλος" του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Τις τελευταίες ημέρες και λίγο μετά την συμπλήρωση του 88ου έτους της ζωής του, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε κλινική της Μαδρίτης, μετά από έμφραγμα το οποίο είχε υποστεί. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, εκφράζονταν έντονοι φόβοι για την κατάσταση της υγείας του καθώς είχε παρουσιάσει μεγάλη επιδείνωση.
Ο Αργεντίνος θεωρείται ως ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο "Σαέτα Ρούμπια" όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήτοι "Το Ξανθό Βέλος", καταγόταν από την Αργεντινή, ενώ στη συνέχεια πολιτογραφήθηκε Ισπανός. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός που έχει παίξει σε τρεις Εθνικές ομάδες. Της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Κολομβίας.
Σαν ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στη Ρίβερ Πλέιτ, τη Μιγιονάριος της Κολομβίας, τη Μπαρσελόνα και τη Ρεάλ. Κατέκτησε αμέτρητους τίτλους, ενώ είχε άπειρες προσωπικές διακρίσεις. Ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε ήταν το πρωτάθλημα Αργεντινής το 1945, κάτι που επανέλαβε και το 1947, χρονιά που πήρε το Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή. Στην Κολομβία πήρε τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα... άτυπο Μουντιάλ συλλόγων το 1953, όταν και τον απέκτησε η Μπαρσελόνα, ενώ μετά από "σκοτεινές" ενέργειες του καθεστώτος του Φράνκο μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.