Σφαλιάρα στη Ρεάλ και El... Messico!

Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Μπαρσελόνα έδωσε μια ηχηρή σφαλιάρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη κέρδισε με 3-4 μέσα στο Μπερναμπέου το βράδυ της Κυριακής! Ο Αργεντίνος θρύλος ανέβηκε στη πρώτη θέση των σκόρερ στην Ιστορία των "Clásicos", ξεπερνώντας τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο και χάρισε στην ομάδα του Τάτα Μαρτίνο τη νίκη σε ένα εκπληκτικό αγώνα, βάζοντας την ξανά εντός τίτλου. Άλλωστε το ματς δεν θα μπορούσε να μη πάρει το όνομά του και να μη μετονομαστεί σε Messico!!!
Η Μπαρσελόνα, η ομάδα των ρεκόρ, η ομάδα μύθος, πέτυχε τη δεύτερη φετινή νίκη της επί της Ρεάλ Μαδρίτης και το κακό για τους Μαδριλένους φαίνεται ότι θα τριτώσει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας όπου θα συναντηθούν ξανά με τους Καταλανούς. Μία νίκη η οποία έφερε λύπη, νταλκάδες και δάκρυα στον Ρονάλντο και παραφροσύνη στους συμπαίκτες του.
Το σκορ άνοιξε ο Ινιέστα με ένα πολύ ωραίο γκολ στο 7' ενώ ο Μπενζεμά στο 20' και στο 24' έκανε το 2-1. Το ημίχρονο έληξε 2-2 μετά το γκολ του Μέσι στο 42'. Στο 55' ο Ρονάλντο έκανε το 3-2 με πέναλτι εκτός περιοχής βγαλμένο από την... χρυσή εποχή του Παπουτσελή! Στο 65' ήταν σειρά της Μπαρσελόνα να κερδίσει την «εσχάτη των ποινών», στην ανατροπή του Νεϊμάρ από το Ράμος και να κάνει το τελικό 3-4 στην ανατροπή του Ινιέστα από τον Τσάμπι Αλόνσο στο 84'. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις κυρίως όταν στο 74΄ ο «κεραυνός» του Ντάνι Άλβες σταμάτησε στο δοκάρι του Ντιέγκο Λόπες.
Η Ρεάλ Μαδρίτης τελικά δεν κατάφερε κάτι με τον Πέπε, στον οποίο χαρίστηκε η συμμετοχή στο σημερινό ματς, μετά το δολοφονικό τάκλιν που έκανε την περασμένη αγωνιστική και δεν αποβλήθηκε για να αγωνιστεί εναντίον της Μπαρσελόνα. Όσο ξύλο και αν έριξε δεν πέτυχε κάτι...