Στους ισχυρούς η Εθνική για τη κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016

Οριστικά στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2016, που θα γίνει στην Γαλλία θα βρίσκεται η Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ στην Νιόν της Ελβετίας.
Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί ξεκαθάρισε αυτό που είχε γραφτεί πριν από καιρό ότι δηλαδή στα προκριματικά του EURO 2016 θα συμμετάσχει και η οικοδέσποινα Γαλλία με την διαφορά πως οι αγώνες της δεν θα έχουν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Ουσιαστικά τα παιχνίδια που θα δώσουν οι «Τρικολόρ» θα λειτουργούν σαν φιλικά προετοιμασίας και θα βρεθούν στον μοναδικό όμιλο που θα έχει πέντε ομάδες.
Στις 23 Φεβρουαρίου θα γίνει η κλήρωση για να καθοριστούν τα γκρουπ των προκριματικών και στην φάση αυτή θα λάβουν μέρος 54 εθνικές ομάδες με το Γιβραλτάρ να κάνει την παρθενική του εμφάνιση. Μαζί με το γκρουπ των πέντε ομάδων θα υπάρξουν άλλα οκτώ γκρουπ των έξι ομάδων και απευθείας στην τελική φάση θα προκριθούν οι δυο πρώτες κάθε γκρουπ και η καλύτερη τρίτη.