Χρόνια πολλά μεγάλε Τσάβι!

Τα 34 κλείνει σήμερα ο μεγάλος Τσάβι Ερνάντες! Ο εκ των αρχηγών της Μπαρσελόνα βρίσκεται στην ομάδα μια ολόκληρη ζωή! Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του συλλόγου σε πολύ μικρή ηλικία και έφτασε να γίνει αρχηγός και σύμβολό του!
Στην πρώτη ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά το 1998, όταν ο Λουίς φαν Γκάαλ πίστεψε στον ταλέντο του και του έδωσε ευκαιρίες. Η Μίλαν είδε τις εμφανίσεις του και προσπάθησε να τον αποκτήσει, αλλά μάταια, αφού η μητέρα του... άσκησε βέτο!
Η συνέχεια γνωστή. Ο Τσάβι εξελίχθηκε σιγά σιγά στον ''εγκέφαλο'' της ομάδας και πλέον είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές (πρόσφατα ξεπέρασε τις 700) αλλά και τους πιο πολλούς τίτλους πρωταθλητή στην Ιστορία της!
Ο Τσάβι όμως έχει μεγαλουργήσει και με την Εθνική Ισπανίας. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση από τους "Φούριας Ρόχας" των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων του 2008 και του 2012 καθώς και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Έκανε ντεμπούτο στην εθνική το 2000, και μέχρι στιγμής μετρά 130 εμφανίσεις με 13 τέρματα.
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί, ότι ο Τσάβι είναι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλον: 25!