Έβερτον – Λίβερπουλ (preview)

Πρόκειται για το 221ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ σε όλες τις διοργανώσεις και το 189ο όσον αφορά το πρωτάθλημα. Η γηπεδούχος, Έβερτον, στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 11 παιχνίδια και σε νέα εποχή μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μόγιες και την πρόσληψη του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ψάχνει μια ισορροπία. Αυτή που θα της επιτρέψει, πρώτα να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από δύο ισοπαλίες, στις οποίες μάλιστα δεν έχει καταφέρει να πετύχει ούτε γκολ κι έπειτα, να αποκτήσει συνέπεια, ώστε να πετύχει τους στόχους της.
Η Λίβερπουλ, βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και την Άρσεναλ, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει τους Σουάρες και Στάριτζ να κάνουν… παπάδες στην επίθεση και πηγαίνει στο «Γκούντισον Παρκ» με αισιοδοξία. Βέβαια, οι «κόκκινοι» μετρούν μόλις μια νίκη στα τελευταία εφτά εκτός έδρας ντέρμπι με την Έβερτον, ωστόσο, αυτή την επίδοση θα προσπαθήσει να βελτιώσει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης ης Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, μερίμνησε ώστε να επιστρέψει ο Λουίς Σουάρεζ με ιδιωτικό τζετ στην Αγγλία, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία και το μακρύ ταξίδι μετά τον επαναληπτικό της Ουρουγουάης απέναντι στην Ιορδανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2014.
Τα «ζαχαρωτά», έχουν δει οχτώ ποδοσφαιριστές να αποχωρούν με κόκκινη κάρτα στις τελευταίες 12 μάχες με τη «μισητή» συμπολίτισσα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η Λίβερπουλ… πάει πίσω. Αυτό, ως απόδειξη του πάθους και της έντασης που διακρίνει τέτοια ντέρμπι που χωρίζουν το Μέρσεϊσαϊντ στα δύο…
Στο αγωνιστικό κομάτι, για τους γηπεδούχους, οι Αλκαράζ και Χίμπερτ είναι διαθέσιμοι για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που όμως, ενδέχεται να μην τους χρησιμοποιήσει. Εκτός με πρόβλημα στο γόνατο, για το οποίο μάλλον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση έμεινε ο Χοσέ Ενρίκε στη Λίβερπουλ, έτοιμοι οι Τουρέ και Στάριτζ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ – Κόλεμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Μπάρι – Μιραλάς, Όσμαν, Πίεναρ – Λουκάκου.
Λίβερπουλ (4-1-3-2): Μινιολέ – Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Σισοκό – Λούκας – Χέντερσον, Τζέραρντ, Κουτίνιο – Σουάρεζ, Στάριτζ.
ΠΗΓΗ: England365.gr