Οι Blue Vayeros στο Campion.gr!

Έχουν στηρίξει τον ΠΑΣ Γιάννινα στις πιο δύσκολες στιγμές της Ιστορίας του, βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ακόμη και στην προετοιμασία του στο εξωτερικό. Τον έχουν κρατήσει όρθιο όταν άλλοι προσπαθούσαν να "βγάλουν την ουρά τους" απ' έξω. Η Λέσχη, πλέον, Φίλων ΠΑΣ Γιάννινα "Blue Vayeros" όπως χαρακτηριστικά λέει "δεν τον άφησε μόνο ποτέ". Και αυτό το έκανε όχι στις χαρές οι οποίες έχουν πολλούς "πατέρες", αλλά στις λύπες. Τους συναντήσαμε στα γραφεία της Λέσχης λίγη ώρα μετά τον νικηφόρο αγώνα επί της Skoda Ξάνθης για την 6η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος και μιλήσαμε εφ' όλης της ύλης.
1. Την 21 Μαρτίου 2013 ιδρύθηκε η Λέσχη Φίλων ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ''BLUE VAYEROS''. Πείτε μας λίγα λόγια γι`αυτό το θέμα.
Ναι πράγματι, την 21 Μαρτίου της χρονιάς που διανύουμε, ιδρύθηκε η Λέσχη Φίλων ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ''BLUE VAYEROS''.
Έδρα και γραφεία παραμένουν τα ίδια με αυτά που είχε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Blue Vayeros. Mε λίγα λόγια ενεργήσαμε και λειτουργήσαμε όπως έπρεπε και προβλεπόταν από τον νέο αθλητικό νόμο, κάτι που με τον καιρό υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες αφού ο νόμος αυτό ξεκάθαρα επιβάλει.
Είμαστε μέσα στις πρώτες ομάδες που Πανελλαδικά πράξανε την αλλαγή αυτή και χαιρόμαστε γι`αυτό.
2. Υπάρχουν μεταβολές και αλλαγές με το νέο καθεστώς της Λέσχης, τόσο νομικά, όσο και οπαδικά;
Υπάρχουν αλλαγές αρκετές μάλιστα, τόσο νομικά όσο και οπαδικά οι οποίες αναλυτικά αναφέρονται στον νέο 4049/2012 αθλητικό νόμο. Πλέον οι όποιες παραβατικές ενέργειες και συμπεριφορές βαραίνουν εκτός από τους ίδιους τους παραβάτες και την ΠΑΕ, δυστυχώς. Ο νέος αθλητικός νόμος στην προσπάθεια της εξασφάλισης ασφάλειας των αγώνων και αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά, μετά τα απαράδεκτα επεισόδια που γίνανε σε πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ αυστηρός.
Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε πολύ προσεχτικοί προστατεύοντας τους εαυτούς μας και την αγαπημένη μας ομάδα.
3. Tην προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά της Super League 2012-2013 η ομάδα κατάφερε αγωνιστικά στο γήπεδο την πέμπτη θέση, οδηγώντας την στο Europa League. Παρ`όλα αυτά όμως δεν κατάφερε να παίξει λόγω μη αδειοδότησης. Τι έχετε να πείτε γι`αυτό;

Η ομάδα μας την προηγούμενη χρονιά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και άξια κατέκτησε στο τέλος την πέμπτη θέση στην βαθμολογία. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να παίξει στο Europa League λόγω μη αδειοδότησης. Οι λόγοι ήταν η εκπρόθεσμη τακτοποίηση οφειλών στην εφορία και κάποια μη σωστά οικονομικά στοιχεία της ομάδας, ως προς τα έσοδα. Η ομάδα επιδίωξε την δικαίωσή της μέχρι το CAS, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Οι αρνητικές αδιάλλακτες στάσεις και κινήσεις διαφόρων προσώπων στάθηκαν εμπόδια στην αθώωση της ομάδος, αθώωση που θα μπορούσε να επιτευχθεί, αφού η ομάδα όντως τακτοποίησε τα όποια προβλήματά της έστω και εκπρόθεσμα. Ο φόβος δημιουργίας δεδικασμένου στο CAS, ήταν επίσης ένας σοβαρός λόγος για την αρνητική απόφασή που εκεί πάρθηκε. Δεν ξεχνάμε το γεγονός, το ξεπερνάμε όμως αφού δεν γίνεται κι αλλιώς και συνεχίζουμε δυνατά στηρίζοντας την ομάδα, ώστε φέτος να έχουμε και πάλι θέση που θα μας επιτρέψει να παίξουμε Ευρώπη, με αδειοδότηση εννοείται δίχως το παραμικρό πρόβλημα.
4. Πως βλέπεις την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα 2013-2014;

Η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας είναι μάλλον καλύτερη από πέρυσι αφού στους έξι πρώτους αγώνες, η ομάδα έχει 10 βαθμούς, 5 περισσότερους από την αντίστοιχη ακριβώς περσινή εποχή. Η συνέχεια είναι σίγουρα δύσκολη. Πέρυσι στην αρχή της χρονιάς ευχόμασταν παραμονή και τελικά καταλήξαμε πέμπτοι. Φέτος ξεκινήσαμε ευχόμενοι στο τέλος να έχουμε θέση μέσα στην πεντάδα, ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους και το όνειρο να παίξουμε Ευρώπη. Σίγουρα πάντως η ομάδα ανέβηκε επίπεδο, δείχνει σταθεροποίηση στην μεγάλη κατηγορία με ανοδικές πορείες μάλιστα, δίχως εννοείται να βολοδέρνει σε Β` Γ`Εθνική όπως γινόταν και είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Μακάρι και φέτος να πάνε όλα καλά!
5. Λίγα λόγια για τα εισιτήρια και την προσέλευση των φιλάθλων του ΠΑΣ.
Οι τιμές των εισιτηρίων θεωρούνται καλές. Για παράδειγμα ένας ενήλικας με εισιτήριο διαρκείας στην μικρή σκεπαστή βλέπει την ομάδα με 7.5 ευρώ τον κάθε αγώνα και ένας μαθητής μέχρι 16 ετών αντίστοιχα με 4 ευρώ, από την ευθεία και σκεπασμένοι, το τονίζω γιατί έχει την σημασία του κι αυτό το θέμα. Για τα απλά εισιτήρια νομίζω πως οι τιμές των 15 και 10 ευρώ είναι καλές για αγώνες Super League.
Υπ`όψιν πως παρακολουθούνται από την Λέσχη μας οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας όλων των ομάδων της Super League, επίσης και της Β`Εθνικής γενικώς στις τιμές των αγώνων της, με ενημέρωση και του forum Βlue Vayeros, όπου μπορεί κάποιος στα αντίστοιχα εκεί topics να δει και να συγκρίνει.
Η διαπίστωση θα είναι πως ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από πλευράς τιμών τόσο στα διαρκείας, όσο και στα κανονικά εισιτήρια, τηρεί καλή οικονομική πολιτική και όπως πιο πίσω ειπώθηκε και τονίστηκε, μιλάμε για θέσεις στην ευθεία και σκεπασμένες.
Παρ`όλα αυτά η προσέλευση του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΣ είναι μικρή. Ο βασικός λόγος είναι εννοείται η οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος μας.
Άλλος λόγος είναι πιστεύουμε και το ξενέρωμα που ορισμένοι πήρανε με την μη αδειοδότηση και μη συμμετοχή στο Europa League. Ευχή μας είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, ειδικά το δεύτερο γιατί το πρώτο δεν φαίνεται κοντινό και να ξαναγυρίσει ο κόσμος στο γήπεδό μας Ζωσιμάδες κάνοντάς το καυτή έδρα, όπως ήταν πρώτα.
6. Γνωρίζεις τι γίνεται όσον αφορά το θέμα των εγκαταστάσεων, κυρίως στα γήπεδα Ζωσιμάδες και προπονητικά;
Για τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις, τι να πούμε, πονεμένη ιστορία για την οποία η μόνη τελικά που δεν φταίει είναι η ομάδα, αφού αυτά ανήκουν στην πολιτεία. Ανακοινώσεις από την μια πλευρά της πολιτείας, ανακοινώσεις από την άλλη της ΠΑΕ που σημειωτέον έδωσε χρήματα για έργα βρίσκοντας και τον μπελά του και στην μέση οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να αποδώσουν αυτά που θέλουν και μπορούν, αφού ο χορτοτάπητας κυρίως στο Ζωσιμάδες όπου γίνονται και οι αγώνες δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τέλος πάντων, ξεκινήσανε πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 30 Σεπτεμβρίου κάποια έργα καλυτέρευσης των αγωνιστικών χώρων με ευθύνη της διοργανώτριας Super League και ελπίδα είναι αυτά εκμεταλλευόμενοι την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας, επίσης και την διακοπή μετά λόγω του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος, να τελειώσουν στην ώρα τους και σωστά, ώστε να μην υπάρξουν αγωνιστικά προβλήματα στην συνέχεια.
7. Ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ η έναρξη συνεργασία της με τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, διακόπτοντας επαφές και συνεργασία με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Τι γνωρίζεις επί του θέματος;
Για την διακοπή συνεργασίας και επαφών με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το σίγουρο είναι πως το θέμα στεναχώρησε πολύ κόσμο, επίσης και τους γονείς με τα μικρά παιδάκια τους που ήταν στις ακαδημίες του ερασιτέχνη.
Υπήρχε μία μη επιθυμητή κόντρα μεταξύ ερασιτέχνη και ΠΑΕ, σε οικονομικά θέματα και σε τακτοποίηση δελτίων μικρών ποδοσφαιριστών, η οποία έληξε αφού η ΠΑΕ αποφάσισε μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, να συνεργαστεί πλέον με άλλες άξιες τοπικές ακαδημίες.
Στο θέμα αυτό όμως έμεινε η απορία: αφού προπονείς τα μικρά παιδιά από την κατηγορία μπαμπίνι, προπαιδικά, παιδικά, μέχρι να τα φτάσεις έφηβους και έτοιμους να μεταπηδήσουν στην μεγάλη ομάδα, όταν έρθει εκείνη η μεγάλη και η πιο σπουδαία για τους νέους παίκτες ώρα, γιατί δεν υπογράφεις τα δελτία;
Αυτός δεν ήταν ο σκοπός και ο στόχος σου;
Τέλος πάντων κι εδώ, η κατάσταση δρομολογήθηκε σε άλλα μονοπάτια, αυτά της συνεργασίας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τοπικές ακαδημίες, η οποία συνεργασία μέχρι στιγμής φαίνεται πως πάει πολύ καλά, με την ευχή αυτή να συνεχιστεί έτσι σωστά για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου, των υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και κατ` επέκταση και της μεγάλης ομάδας την οποία θα θέλαμε όλοι μας να δούμε μια μέρα με παίκτες από την περιοχή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης της Ηπείρου γενικότερα, αφού υπάρχει η προοπτική στην συνέχεια από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για συνεργασία και μ` άλλες ακαδημίες από τους άλλους νομούς της Ηπείρου.
8. Πιστεύεις πως η πολιτεία πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για τον έλεγχο στον συνδεσμιακό - οπαδικό χώρο;
Το θέμα δεν είναι αν η πολιτεία θα πάρει και άλλα μέτρα. Το θέμα είναι τα μέτρα που παίρνονται να είναι εφικτά να υλοποιηθούν. Δεν είναι οι οπαδοί εγκληματίες. Αν κρίνουν οι αρμόδιοι ότι κάποιοι σύνδεσμοι στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει από τον αρχικό τους σκοπό, και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, τότε η υπάρχουσα, αλλά και η παλαιότερη νομοθεσία αρκεί. Δεν είναι δυνατόν όμως ένα καπνογόνο να είναι ποινικά κολάσιμο και να τιμωρείται λες και είναι μαχαίρωμα.
9. Μία ευχή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ;
Η οικονομική κρίση που περνάει η Χώρα μας, είχε και έχει αντίκτυπο και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο πιστεύεται πως ως κάποιο βαθμό υποβαθμίστηκε.
Η ευχή είναι αυτό να πάψει και να δούμε πρωταθλήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε όλες τις κατηγορίες, με καλό θέαμα σε σωστό αγωνιστικό ποιοτικό ποδόσφαιρο, δίχως εννοείται λαμογιές, στησίματα, κακές διαιτησίες κλπ άσχημα που ξέρουμε κι έχουμε δει.
Για την αγαπημένη μας ομάδα, να συνεχίσει έτσι όπως τα τελευταία πέντε χρόνια και κυρίως τα δύο τελευταία από αυτά που είναι πετυχημένα και με ανοδική πορεία σε αγωνιστική ποιότητα και βαθμολογία.
Επίσης να έχει υγεία αγωνιστική και οικονομική σε όλους τους τομείς και να καταφέρει να ξανατερματίσει σε θέση τέτοια που να πραγματοποιηθεί και το όνειρό μας που είναι να παίξουμε επιτέλους και σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.
Τέλος η ευχή μας είναι υγεία σε όλους μας για να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας ομάδα, δίχως την γκρίνια ορισμένων. Ναι στην καλοπροαίρετη κριτική που χρειάζεται κιόλας, όχι όμως στην κακή κριτική και στην γκρίνια με το παραμικρό η οποία μόνο κακό μπορεί να κάνει.