«Χρυσώνει» τον Γιάγια Τουρέ η Σίτι

Ο πανούργος Ουκρανός μάνατζερ του Γιάγια Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, τα κατάφερε και πάλι, μετά τις απειλές προς τη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι για αποχώρηση του Αφρικανού άσου αν δεν αναπροσαρμοστεί το συμβόλαιό του. Πλέον, οι «πολίτες» είναι έτοιμοι να ανανεώσουν έως το 2017 το συμβόλαιο του Τουρέ, προσφέροντάς του το πολύ σημαντικό ποσό των 45 εκατομμυρίων στερλινών.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, που είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, διήρκεσαν έξι μήνες. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, πάντως, φαινόταν ότι θα καταλήξουν σε αδιέξοδο, σε σημείο που ο Σέλουκ είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Sun» ότι ο 29χρονος σταρ ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το «Etihad Stadium» στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.
Ο φόβος να χάσει ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της επικράτησε τελικά και οδήγησε τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας στην απόφαση  να τον διατηρήσει στο ρόστερ, συμφωνώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παίκτη. Ο Τουρέ είχε μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Σίτι από την Μπαρσελόνα έναντι 24 εκατομμυρίων στερλινών τον Ιούλιο του 2010 και αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας για τις επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών, δηλαδή την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011 και του πρωταθλήματος το 2012.
ΑΠΕ-ΜΠΕ