Ο ΠΑΣ έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση

Το πρώτο βήμα για τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το βράδυ της Πέμπτης επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων". Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ευριπίδης Γιάκος στο 22ο λεπτό μετά από πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια του Νικλητσιώτη. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο διπλασιασμό των τερμάτων ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Έτσι ο "Άγιαξ της Ηπείρου" πήρε το προβάδισμα, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στις 23 Δεκεμβρίου.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρέταξε την ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς κρατώντας δύο από τα σημαντικότερα όπλα του, τους Ντε Βινσέντι και Ίλιτς, στον πάγκο.
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του από νωρίς. Ο Νικλητσιώτης ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος παίρνοντας μέρος σε όλες σχεδόν τις αξιόλογες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον Ταμπάση.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα: Ταμπάσης, Λίλα (74' Τσουκαλάς), Αυγενικού, Τοπούζης (61' Ντε Βινσέντι), Κεϊτά, Οικονόμου, Γιάκος, Βίλα, Ρουμπουλάκος (82' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Νικλητσιώτης.
Πανσερραϊκός: Κουτζαβασίλης, Τριανταφύλλου, Κιάσσος, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Παρασκευαΐδης, Σιάκκας, Ανάκογλου, Τσούτσης (76' Τσιμίκας), Κόντος (82' Γιαννόπουλος), Σερέκας (89' Ράνιτς).