Ισοπαλία στο Μέρσεϊσάιντ, νίκη η Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι

«Φωτιά» έβαλε στην Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη νίκη της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι με 3-2 (44΄ Μάτα, 53΄ Ραμίρες - 4΄ αυτ. Λουίζ, 12΄ φαν Πέρσι, 75΄ Ερνάντες).
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» υποχρέωσαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πρώτη φετινή ήττα της στη διοργάνωση ύστερα από 9 αγωνιστικές, που ήταν ταυτόχρονα η δεύτερη συνεχής για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, μετά το 1-2 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ έδωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Μάντσεστερ Σίτι, μόλις ένα βαθμό πίσω από τους «μπλε» (22 έναντι 21). Η Τσέλσι τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω των αποβολών των Ιβάνοβιτς (63΄) και Τόρες (69΄).
Νωρίτερα, ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ μεταξύ της Εβερτον και της Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ», καθώς η περισσότερη ενέργεια των ποδοσφαιριστών καταναλώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο συνέβησαν τα πάντα. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς στο «Γκούντισον Παρκ», μετά από ένα δυνατό αγώνα με σκληρά φάουλ και συνεχείς διαμαρτυρίες. Η φιλοξενούμενη Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-0 με αυτογκόλ του Μπέινς στο 14΄ και τέρμα του Σουάρες στο 20΄, αλλά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα για περισσότερο από ένα τέταρτο, καθώς τα «Ζαχαρωτά» ισοφάρισαν με τους Οσμάν (22΄) και Νέισμιθ (35΄). Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, πάντως, ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Σουάρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ