Ο Βασίλης Παπαγγέλης στο Campion.gr!

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την τρίτη αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Δεν υπάρχουν πιο αρμόδιοι για να μιλήσουν γι’ αυτά τα ματς, από τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο συλλόγων. Το Campion.gr μίλησε με τον Βασίλη Παπαγγέλη, βετεράνο άσσο αμφότερων και πρωταθλητή το 1987 με τους Πειραιώτες, και συζήτησε μαζί του για την επερχόμενη αναμέτρηση.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με δύο ισόπαλα αποτελέσματα. Το πρώτο με τον Πλατανιά και το δεύτερο με τον Παναθηναϊκό. Για πολλούς η ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό θεωρήθηκε επιτυχία, ενώ για άλλους θεωρήθηκε αποτυχία γιατί θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το «διπλό». Η ομάδα έχει πολλούς νέους και νεαρούς παίκτες. Η γνώμη σας για τη φετινή ομάδα;
Όντως με τον Πλατανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καλή απόδοση. Με τον Παναθηναϊκό, που είναι και καλό αποτέλεσμα, ήταν καλή η ομάδα αν εξαιρέσουμε τα τελευταία 15’ που είχε κάποια προβλήματα. Ο ΠΑΣ έχει ένα βασικό κορμό που είναι ίδιος με πέρυσι, έχει και αρκετούς νέους παίκτες οι οποίοι πιστεύω ότι είναι καλοί. Ορισμένοι μέχρι στιγμής το έχουν δείξει. Θα έχει καλύτερη συνέχεια. Πάντως είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί ο ΠΑΣ έχει καινούριο προπονητή και καινούρια φιλοσοφία και χρειάζεται μια περίοδο χάριτος. Πιστεύω όμως ότι θα καταφέρει τον αντικειμενικό στόχο που είναι η παραμονή.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι νέος σε αυτή τη θέση αλλά δεν είναι νέος στην ομάδα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός του Ντεμόλ και σκάουτερ επί Αναστασιάδη.
Έχει χρόνια στον ΠΑΣ ο Γιάννης Χριστόπουλος αλλά είναι η πρώτη χρονιά που δουλεύει σαν πρώτος προπονητής. Η ομάδα σε συνεχόμενα παιχνίδια θα δείξει τη φιλοσοφία της. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα θεωρήσω ότι είναι άσχημα. Είναι καλά. Ειδικά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έδειξε για 75 λεπτά πολύ καλά στοιχεία.
Ποιους ξεχωρίζετε από τους καινούριους στον ΠΑΣ;
Εγώ από την πρώτη φορά που είδα τον Τσουκαλά ενθουσιάστηκα. Ο Ντε Βινσέντι που είναι παλιός πλέον στην ομάδα έχει αρχίσει και κάνει τη διαφορά. Μου άρεσε πολύ και ο Κολοβέτσος και γενικά σαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Μιχαήλ ήταν πολύ καλοί. Μου άρεσε πολύ και ο Ίλιτς που δείχνει πολύ καλά στοιχεία.
Μια εκτίμηση για το ματς του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό;
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Δεν είναι το φαβορί και αυτό είναι το μεγαλύτερο αβαντάζ που μπορεί να έχει. Δεν έχει καθόλου άγχος, το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ αν είναι και λίγο τυχερός μπορεί να πάρει ακόμη και τη νίκη.
Πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΣ για να πάρει τη νίκη;
Αυτό το ξέρει ο προπονητής. Ο προπονητής ξέρει πως πρέπει να παίξει η ομάδα.
Έχετε αγωνιστεί και στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Ολυμπιακό. Ποιες στιγμές ξεχωρίζετε από τη θητεία σας σε κάθε ομάδα;
Για να φτάσω στον Ολυμπιακό ξεκίνησα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από τις μικρές ομάδες του ΠΑΣ. Δεν μπορώ όμως να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Είναι πολλές οι δυνατές στιγμές και συνήθως δεν τις ξεχνάς, ούτε τις καλές, ούτε τις κακές. Αισθάνομαι Γιαννιώτης γιατί είμαι Γιαννιώτης και από αυτή την ομάδα ξεκίνησα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στη καρδιά μου πρώτα. Ήμουν από μικρός Ολυμπιακός αλλά ο ΠΑΣ στη καρδιά μου είναι πιο πάνω. Τώρα από τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να ξεχάσω το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε το 1987. Είναι πολύ δυνατή στιγμή.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει παράδοση στους Αργεντίνους. Είχε πολύ καλούς Αργεντίνους όταν παίζατε εσείς και συνεχίζει να έχει. Δύο λόγια γι’ αυτή τη ξεχωριστή σχέση που έχει ο ΠΑΣ με την Αργεντινή;
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε γνωστός και πήρε το προσωνύμιο «Άγιαξ της Ηπείρου» από τους Αργεντίνους. Είχε τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή. Και μέσα σε αυτούς μεγαλώσαμε και εμείς. Ο θρύλος του ΠΑΣ δημιουργήθηκε από αυτή την ομάδα. Πες το είναι γραφτό, πες το όπως θέλεις, αλλά οι παίκτες που έρχονται από την Αργεντινή στον ΠΑΣ παίζουν καλή μπάλα. Είναι γραφτό.