Τεράστιο "διπλό" ο ΠΑΣ!

Τεράστια νίκη επί της Κέρκυρας με 1-2 πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο απόγευμα του Σαββάτου! Στο ματς που έγινε στο νησί των Φαιάκων, η Ηπειρώτικη ομάδα πήρε μια μεγάλη και παλικαρίσια νίκη που της δίνει αβαντάζ στη μάχη για τη σωτηρία! Έτσι αποσπάστηκε 5 βαθμούς από τους γηπεδούχους παίρνοντας μια βαθιά ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το καλύτερο του ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα. Αν και η Κέρκυρα μπήκε δυνατά, ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και δημιούργησε τη πρώτη καλή ευκαιρία με τον Γεωργίου στο 9'. Στη συνέχεια και στο 20ό λεπτό, η υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ καθώς μετά από μία φάση που ξεκίνησε από τον Ντε Βινσέντι, ο Ζαραδούκας έκανε το 0-1. Στο 42' πάλι μετά από μία φάση που ξεκίνησε από τον Ντε Βινσέντι, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ο Λεάντρο Μπεσέρα έκανε το 0-2, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα. Να σημειώσουμε ότι στο 43' ο νεοαποκτηθείς Ζαμπρέλα αντικατέστησε τον Βάντερσον που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.
Στο δεύτερο μισό της συνάντησης, ο "Άγιαξ της Ηπείρου" προσπάθησε να διατηρήσει τα κεκτημένα. Αυτό άλλωστε δείχνει και η αλλαγή που έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης βάζοντας στη θέση του Ντε Βινσέντι τον Ανδράλα. Όμως ο ΑΟΚ 10 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 55' έκανε το 1-2 μετά από αναστάτωση που προκλήθηκε στα καρέ του Κηπουρού. Ο ΠΑΣ είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία καθώς η προσπάθεια του Μπεσέρα "βρήκε" στο δοκάρι στο 68'. Το αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Λίλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που βοήθησε τη Κέρκυρα να πιέσει περισσότερο. Στο 76' οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Μαρτίν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πάντο, ο Γραμμόζης το εκτέλεσε, αλλά ο Κηπουρός είπε το "όχι", κρατώντας το 1-2 υπέρ του ΠΑΣ! Έτσι το 1-2 παρέμεινε στέλνοντας την ομάδα των Ιωαννίνων στα ουράνια. (photo από sport24.gr)
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Μίχος (85' Καραλής), Σακελλαρίου, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Οσμάν (46' Ιωάννου), Ερίθε, Καλαντζής, Γιάντσης (56' Μπάρκογλου), Γραμμόζης, Μαρτίν.
ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον (λ.τ. 43' Ζαμπρέλα), Πατσατζόγλου, Κώτσιος, Ζαραδούκας, Λίλα, Σκούφαλης (72' Μιχαήλ), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι (46' Ανδράλας).
Την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο.