Γκουαρδιόλα: "Να δείξουμε ποιοι είμαστε"

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού του Champions League με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τεχνικός της Μπαρσελόνα κάλεσε τους παίκτες του να αποδείξουν την αξία τους και μίλησε για θετικό "προαίσθημα".
"Κάθε φορά προσεγγίζουμε ένα τέτοιο παιχνίδι είμαστε αρκετά νευρικοί. Τώρα δουλεύουμε στο Λονδίνο πολύ ήρεμα και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Νιώθω πολύ ωραία. Τα συναισθήματα είναι πολύ ωραία. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, και θα κάνουμε όσα γνωρίζουμε στον αγώνιστικό χώρο. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε. Έχω καλό προαίσθημα".
Δεν παρέλειψε δε να πλέξει το εγκώμιο του αντιπάλου προπονητή, Άλεξ Φέργκιουσον: "Την τελευταία δεκαετία έχει κάνει θαυμάσια δουλειά. Είναι ξεκάθαρο πως και οι δύο ομάδες θέλουν να νικήσουν. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι προ διετίας. Εάν παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, τότε, δεν θα νικήσουμε".
Σε ερώτηση για τους αντίπαλους παίκτες, ξεχώρισε τον Ερνάντες: "Είναι μια μεγάλη έκπληξη. Είναι εκπληκτικός στο να παίζει στο κενό χώρο, αλλά και με τη μπάλα στα πόδια του είναι πολύ γρήγορος. Η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μια θαυμάσια μεταγραφή".
Για το μέλλον του στην Μπαρσελόνα εμφανίστηκε λακωνικός: "Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Περιμένω να το εξαντλήσω".
Μιλώντας εκ μέρους των παικτών των πρωταθλητών Ισπανίας, ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ σημείωσε: "Αισθάνομαι υπέροχα. Εάν ο προπονητής μου το κρίνει, εγώ μπορώ να παίξω. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ο Λιονέλ (Μέσι) περιμένει πως και πως το παιχνίδι όπως και όλοι οι άλλοι συμπαίκτες μου".
Όσο για τον Βίκτορ Βαλντές που έδωσε επίσης το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε: "Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν, και ειδικά όταν κοντράρονται δύο τόσο καλές ομάδες. Εμείς ήρθαμε εδώ με σκέψη νικητή, ήρθαμε για να νικήσουμε. Και οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι θα αντιμετωπίσουμε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περισσότερο επιθετική σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια που έχουμε δει. Είναι μια ομάδα με παίκτες που έχουν μεγάλη ποιότητα. Περιμένω έναν πολύ δυνατό τελικό".