Μέσι μέσα, Τέβες έξω

Η «πόρτα» της εθνικής Αργεντινής για τον Κάρλος Τέβες, στο επερχόμενο Κόπα Αμέρικα, έκλεισε οριστικά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Σέρχιο Μπατίστα. Ο εκλέκτορας της «αλμπισελέστε» ξεκαθάρισε ότι ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο βασικός επιθετικός της ομάδας. «Το νούμερο 9 για μένα είναι ο Μέσι», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε και τη διεξαγωγή ενός φιλικού με την Αλβανία λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά, που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες τον ερχόμενο Ιούνιο.
«Δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν παίκτη, αλλά εάν μιλάτε για τον Τέβες… έχουμε τον Μέσι σ΄ αυτή την θέση», πρόσθεσε ο Μπατίστα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η «πόρτα» της εθνικής δεν είναι κλειστή για κανέναν. Για την απόφασή του σχετικά με τον Τέβες επισήμανε ότι «δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό και έγινε με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια».
Τον επόμενο μήνα η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει σε φιλικά, τη Νιγηρία την 1η Ιουνίου, και την Πολωνία στη Βαρσοβία τέσσερις ημέρες αργότερα. Στις 20 Ιουνίου, στο Μπουένος Άιρες, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με την Αλβανία, μέσα από την οποία θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις του Μπατίστα για την ομάδα στην οποία θα στηριχτεί στο Κόπα Αμέρικα.