Αλέγκρι: «Ανασφαλής και... αξιολύπητος ο Μουρίνιο»

Την άποψή του για διάφορους συναδέλφους του κλήθηκε να εκφράσει ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, σε συνέντευξή του σε σατιρική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης και στην αναφορά του στον Ζοσέ Μουρίνιο έσταξε... χολή. Ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε «αξιολύπητο» και «ανασφαλή» τον Πορτογάλο ομόλογό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον οποίο αντιμετώπισε δύο φορές φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Κάθε λίγο και λιγάκι, ο Μουρίνιο γίνεται αξιολύπητος. Επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια πράγματα και αυτό τον κάνει γραφικό. Πιστεύω ότι είναι ταλαντούχος, αλλά η αλαζονεία του κρύβει ανασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέγκρι.
Στη συνέχεια, ο πρώην προπονητής της Κάλιαρι κλήθηκε να δώσει γρήγορες απαντήσεις για άλλους συναδέλφους του και κάποιες από αυτές είχαν ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα είπε: «Για τον Λεονάρντο, μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ότι είναι περισσότερο τζέντλεμαν απ’ όσο πρέπει. Ο Ντελ Νέρι είναι ‘κολλημένος’ με τις τακτικές του. Ο Σπαλέτι είναι... καραφλός. Ο Πραντέλι είναι διπλωμάτης. Ο Ματσάρι νευριάζει πολύ».
Τέλος, ρωτήθηκε αν θα ακολουθούσε ποτέ το παράδειγμα του Λεονάρντο, να εργαστεί δηλαδή στην «αιώνια αντίπαλο», Ίντερ και η απάντησή του ήταν αρνητική: «Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στη ζωή, αλλά υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων και τα χρώματα της δικής σου μπαίνουν μέσα στο... αίμα σου».