Ετοιμος ο Πουγιόλ για το Clasico

Η έκπληξη στην αποστολή της Μπαρσελόνα για το αποψινό ντέρμπι με τη Ρεάλ έχει να κάνει με την ετοιμότητα του Κάρλες Πουγιόλ. Ο αρχηγός της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και δεν αποκλείεται να τον δούμε να παίζει από την αρχή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεδομένου ότι λείπουν τόσο ο Ερίκ Αμπιντάλ από το κέντρο της άμυνας όσο και ο Χαβιέ Μασκεράνο από τον άξονα.
«Θα ταξιδέψει μαζί μας και λίγο πριν από τον αγώνα θα αποφασίσουμε αν θα παίξει» δήλωσε ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι κατά πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση του, από τη στιγμή που τις τελευταίες τρεις-τέσσερις μέρες σταμάτησε να πονάει».
Το βέβαιο είναι ότι ο προπονητής της Μπαρσελόνα δεν θα ρισκάρει με τη συμμετοχή του Πουγιόλ, αν δεν είναι 100% έτοιμος. Το πρώτο από τα τέσσερα Clasico με τη Ρεάλ έχει το λιγότερο ενδιαφέρον και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα». Αλλωστε, η παρουσία του στην αποστολή φαίνεται ότι έχει να κάνει περισσότερο με ψυχολογικούς λόγους.
Με δεδομένο λοιπόν ότι θέλει υγιή τον Πουγιόλ μέχρι το φινάλε της σεζόν, θα αποφύγει το ρίσκο. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο αρχηγός της Μπάρσα πριν τραυματιστεί στο γόνατο ήταν στις 22 Μαρτίου στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Σανταντέρ.
GOAL News