Δεν άντεξε ο Μπενίτεθ

Χίλσμπορο, 15 Απριλίου 1989. Μία ημερομηνία σταθμός για την Λίβερπουλ. Για την «οικογένεια» των «ρεντς» και φυσικά του ΚΟΡ (οργανωμένοι της ομάδας). Μία ημερομηνία που δυστυχώς είναι συνδεδεμένη με ίσως ένα από τα πλέον τραγικά γεγονότα του ποδοσφαίρου. Το γήπεδο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκείνη την μέρα θα φιλοξενούσε την αναμέτρηση Νότιγχαμ Φόρεστ-Λίβερπουλ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.
Όμως λόγω μίας σειράς λαθών, όπως η λάθος κατανομή των εισιτηρίων και η προχειρότητα, το κακό δεν άργησε να γίνει. Από την τρομερή πίεση που υπήρχε στην εξέδρα «Leppings Lane» 96 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν την ζωή τους και 776 τραυματίστηκαν!
Έτσι 22 χρόνια μετά ο κόσμος, οι οικογένειες των θυμάτων και η ομάδα της Λίβερπουλ τίμησε και πάλι αυτά τα θύματα στο «Άνφιλντ». Ανάμεσα τους ήταν και ένας άνθρωπος που έχει «γράψει» το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας, ο Ράφα Μπενίτεθ.
Ο Ισπανός προπονητής που έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τον κόσμο της ομάδας. Όταν η εκφωνήτρια ευχαρίστησε τον Μαδριλένο τεχνικό ο κόσμος σηκώθηκε από την θέση του και τον χειροκρότησε, με τον Μπενίτεθ να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του από την συγκίνηση.
GOAL News