Η Μίλαν με θρίαμβο το Ντέρμπι Ντελα Μαντονίνα!

Η Μίλαν ήταν η θριαμβεύτρια στο ντέρμπι του Μιλάνο, επικρατώντας της Ίντερ με 3-0, και παρέμεινε στην κορυφή του Καμπιονάτο, διευρύνοντας τη διαφορά που τη χωρίζει από τους «νερατζούρι». Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, με τον Αλεχάντρο Πάτο να συνδυάζεται με το Ρομπίνιο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζαρ μόλις στο 1’. Οι Ζέεντορφ και Νέστα συνέχισαν να απειλούν για λογαριασμό της Μίλαν και οι «ροσονέρι» άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 37’, όταν το σουτ του Φαν Μπόμελ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Σέζαρ, ενώ ο Ετό έχασε μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή του ημιχρόνου για να φέρει το ματς στα ίσα.
Στην επανάληψη η Ίντερ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Πατσίνι, ωστόσο στο 55’ τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους «νερατζούρι», καθώς ο Κίβου αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ στον Πάτο. Οι «ροσονέρι», έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασαν ευκαιρίες με τους Μπόατενγκ και Σίλβα, και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 62’, με τον Πάτο να εκμεταλλεύεται σέντρα του Αμπάτε. Οι Ρομπίνιο και Μπόατενγκ έφτασαν κοντά στο γκολ στη συνέχεια, και στο 88’ ο Ζανέτι ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κασάνο, με το διεθνή Ιταλό φορ να δίνει διαστάσεις συντριβής στη νίκη της ομάδας του από την άσπρη βούλα, και λίγο αργότερα να αποβάλλεται για μαρκάρισμα στον Κόρντομπα.
Οι συνθέσεις:
Μίλαν: Αμπιάτι, Σίλβα, Νέστα, Ζαμπρότα, Αμπάτε, Φαν Μπόμελ, Μπόατενγκ, Ζέεντορφ, Γκατούζο (51’ Φλαμινί), Ρομπίνιο (80’ Κασάνο), Πάτο (84’ Εμάνουελσον).
Ιντερ: Σέζαρ, Κίβου, Ρανόκια, Ζανέτι, Μαικόν, Καμπιάσο (71’ Στάνκοβιτς), Ετό, Μότα, Πάντεφ (55’ Κόρντομπα), Πατσίνι (63’ Μιλίτο), Σνάιντερ.