Πωλείται όπως είναι... δοξασμένο

Οταν οι Αμερικανοί κάνουν μπίζνες, μπορείς να δεις πράγματα που δεν τα περίμενες: ακόμα και το θρυλικό «Ανφιλντ» να παίρνει το όνομα κάποιας φίρμας τροφίμων, ποτών ή αυτοκινήτων. Η νέα ιδιοκτησία της Λίβερπουλ προσανατολίζεται στη λύση να ανακαινίσει την έδρα της ομάδας και να «πουλήσει» το όνομά της σε ένα μεγάλο χορηγό.
Η ιδέα της κατασκευής νέου γηπέδου στο παρακείμενο Στάνλεϊ Παρκ έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί και η λύση που δείχνει να επιλέγεται είναι η ανάπλαση του ήδη υπάρχοντος γηπέδου παράλληλα με τη μετονομασία του. Τα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Λίβερπουλ, της FSG (Fenway Sports Group), αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης Soccerex στο Μάντσεστερ.
Oι Αμερικανοί σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και με το γήπεδο των Red Sox της Βοστώνης, της ομάδας μπέιζμπολ που έχει στην κατοχή της η FSG. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι κατασκευής 1912 και μετά την αναπαλαίωσή του ονομάζεται Fenway Park.
Από καιρό έχει αφήσει ο Τζον Χένρι να εννοηθεί ότι είναι απίθανο να προχωρήσει η Λίβερπουλ σε κατασκευή νέου γηπέδου. «Το ?Κοπ? (σ.σ.: η θρυλική εξέδρα του «Ανφιλντ» με τους φανατικότερους οπαδούς της Λίβερπουλ) είναι ασυναγώνιστο» είχε πει ο Αμερικανός... «Θα είναι δύσκολο να νιώσεις αυτό το συναίσθημα οπουδήποτε αλλού».
Από τη στιγμή λοιπόν που η Λίβερπουλ δεν αφήνει τη θρυλική έδρα της, θα αναζητήσει έσοδα αξιοποιώντας την, αν και δεν θα είναι εύκολο να πείσεις τους υπερήφανους οπαδούς μιας τόσο ιστορικής ομάδας να αποκαλούν το γήπεδό τους με μια νέα εμπορική ονομασία. Η προοπτική, όμως, της είσπραξης ακόμα και οκτώ εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από έναν «αγοραστή» του ονόματος, μπορεί να δώσει ανάσες στην ομάδα.
Υπολογίζεται ότι μόνο από τη χρήση των γηπέδων τους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Αρσεναλ κερδίζουν ένα εκατομμύριο ευρώ σε κάθε αγώνα σε σχέση με το τι κερδίζει η Λίβερπουλ, δηλαδή περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης του πεπαλαιωμένου και μικρότερου «Ανφιλντ» είναι πολύ μικρές. Γι' αυτό και η ενοικίαση του ονόματος, παράλληλα με τη βελτίωση της εγκατάστασης, είναι η μόνη πρακτική και άμεση λύση.
GOAL News