Στους "8" η Σάλκε

Αυτή η Σάλκε δαγκώνει άσχημα, κάτι που το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο η Βαλένθια! Οι «μπλε» του Φέλιξ Μάγκατ επικράτησαν με 3-1 των «νυχτερίδων» στο Αουφσάλκε Αρίνα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, πήραν το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Πολύ δυνατά μπήκε στο γήπεδο η Βαλένθια, θέλοντας από νωρίς να στριμώξει την Σάλκε στην περιοχή της. Οι «νυχτερίδες» πίεζαν ασφυκτικά, χάνοντας μια καλή ευκαιρία (Μάτα στο 8’) πριν ανοίξουν τελικά το σκορ στο 17’, με τον Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική σέντρα του Τοπάλ από τα αριστερά.
Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνέχισαν την πίεση και έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη (21’ Αντούριθ, 37’ Μάτα) και τελικά το πλήρωσαν. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Σάλκε ισοφάρισε με τον Φαρφάν (40’), ο οποίος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκουάιτα. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά με την εικόνα να δείχνει πως η Βαλένθια ήταν σαφώς καλύτερη στην αναμέτρηση.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως, τα πάντα ήρθαν τούμπα. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 52’, όταν ο πορτιέρο των Ισπανών έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή του και ο Γκαβράνοβιτς έστειλε την μπάλα και στα δύο δοκάρια του Γκουάιτα και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του. Πλέον η Βαλένθια ήθελε γκολ και μοιραία ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει. Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος της, αφού είτε ο Αντούριθ (57’, 58’), είτε ο Τίνο Κόστα (72’) δεν κατάφεραν να κινήσουν τον εκπληκτικό Νόιερ, που πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το 2-1.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε…ροντέο, αφού όλοι οι φιλοξενούμενοι ήταν από την μέση και μπροστά και ο Γκαβράνοβιτς είχε… χιλιόμετρα χώρου στο γήπεδο για να τρέξει. Όμως ο άσσος της Σάλκε ήταν άτυχος σε δύο περιπτώσεις, αφού τα δοκάρια τον σταμάτησαν (81’ και 93’). Δεν έγινε όμως το ίδιο και με τον Φαρφάν, ο οποίος σε μια αντεπίθεση στο 94’ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γκουάιτα και τον «κρέμασε» για το τελικό 3-1, με το Αουφσάλκε Αρίνα να παίρνει φωτιά από τα πανηγύρια των γηπεδούχων.