There 's only one Ronaldo...

Ξέρατε για τον Ρονάλντο, το "Φαινόμενο" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ότι...
- Ο γνωστός ελληνικός θρύλος θέλει τον Ρονάλντο να προτείνεται από μάνατζερ στη Καλαμάτα του Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε στενές παράλληλες επαγγελματικές επαφές με τη Βραζιλία. Ο ιδιοκτήτης των Καλαματιανών θεώρησε υπερβολικό το ποσό των 50.000 δολαρίων για έναν 15χρονο και τον απέρριψε. Η εγκυρότητα του άνωθεν φυσικά και ελέγχεται, όπως και αυτή των επόμενων urban legends που θέλουν τον μεγαλομέτοχο της Καλαμάτας να απορρίπτει το 1996 τον Ζουνίνιο και το 1998 τον Ροναλντίνιο.
- Το περίφημο γκολ του Ρονάλντο κόντρα στην Κομποστέλα έγινε διαφημιστικό για την εταιρία αθλητικών ειδών "Nike". "Φαντάσου να ζητούσες από τον Θεό να σε κάνει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο... και ο Θεός να άκουγε", ήταν το σλόγκαν του σποτ.
- Ο Χόρχε Βαλντάνο, στο βιβλίο του "The Dream of Futbolandia", φιλοξένησε την εξής φράση για τον Ρονάλντο: "Εάν ο Ρομάριο είναι το παρελθόν, το ηλεκτρονικό ποδόσφαιρο του Ρονάλντο ανήκει στο μέλον".
- Ο τότε προπονητής της Οβιέδο και "μέντορας" του Πεπ Γκουαρδιόλα, Χουάνμα Λίγιο, δήλωσε για τον Ρονάλντο: "Υπάρχει μόνο μία στιγμή που ο Ρονάλντο δεν είναι επικίνδυνος και αυτή είναι όταν δεν αγωνίζεται".
- Ο Σεσκ Φάμπρεγας στον λογαριασμό του Twitter για την αποχώρηση του Ρονάλντο: "Πολύ λυπηρή μέρα για το ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος θρύλος Ρονάλντο αποσύρεται από το ποδόσφαιρο. Πάντα θα θυμάμαι τη σεζόν 1998-1997. Ο καλύτερος παίκτης που έχω δει σε μία ολόκληρη σεζόν με μία ομάδα και μία εθνική. Απόλαυση να τον βλέπεις".
- Ο πρώην τερματοφύλακας της Ιντερ έδωσε μία πρωτοποριακή συμβουλή στον τεχνικό των Ιταλών, Τζίτζι Σιμόνι, όσον αφορά στην τακτική που πρέπει να ακολουθεί η ομάδα: "Πρώτα δώστε την μπάλα στον Ρονάλντο και μετά πες στους συμπαίκτες του να πάνε και να πανηγυρίσουν μαζί του".
Με πληροφορίες από contra