Χρήστος Υφαντίδης, ο επιθετικός που ζήτησε η Τσέλσι από τον Παναθηναϊκό!

Ο Χρήστος Υφαντίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους επιθετικούς που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού.
Πήγε εκεί το καλοκαίρι του 1978 και έμεινε έως το καλοκαίρι του 1982. Μάλιστα έγραψε Ιστορία, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ του "Τριφυλλιού" στο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην ισοπαλία με τον Άρη με 3-3 στην Λεωφόρο, στις 30/09/1979, παρουσία 22.900 θεατών.
Με τον Χρήστο Υφαντίδη είχαμε την χαρά και την τιμή να συναντηθούμε πρόσφατα στην Κρύα Βρύση Πέλλας, από όπου και κατάγεται, για να μας υπογράψει την φανέλα της Εθνικής, καθώς στην καριέρα του αγωνίστηκε και με την Εθνική Ελλάδος.
Εξαιρετικός και καλοσυνάτος άνθρωπος, με εξαιρετική οικογένεια. Μαζί του θα μπορούσαμε να συζητάμε ατελείωτες ώρες και να μας εξιστορεί την καριέρα του. Από τον Αετό Ακρολίμνης Γιαννιτσών, στην Βέροια, και από εκεί στον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη. Η συνέχεια στην Δόξα Δράμας, μετά την άρνηση της διοίκησης να πάει στην ΑΕΚ και η συνέχεια της καριέρας του στην μεγάλη Νάουσα, όπου και "κρέμασε" τα παπούτσια του. Και φυσικά η φιλία με Δομάζο, Ρότσα, Δεληκάρη, Τερζανίδη και άλλους που κρατάει αναλλοίωτη ακόμη. Μάλιστα είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα, ενώ αγωνιζόταν, αρχικά, σε ομάδα Β' Εθνικής κατηγορίας.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για συνέντευξη, διότι είναι πάρα πολλά όσα έχουμε να τον ρωτήσουμε και να μας πει. Με την πρώτη ευκαιρία, η συνέντευξη θα γίνει στο σπίτι του, όπου μας προσκάλεσε για να δούμε και τα κειμήλια της καριέρας του. Φανέλες, μετάλλια, εφημερίδες και πάρα πολλά ακόμη αντικείμενα.
Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε όσο τίποτα άλλο, ήταν ότι κάποτε η Τσέλσι τον είχε ζητήσει από τον Παναθηναϊκό για μεταγραφή. Μία μεταγραφή η οποία δεν έγινε, λόγω της άρνησης του Γιώργου Βαρδινογιάννη.
Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τους Λονδρέζους στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 10 Αυγούστου 1980. Το "Τριφύλλι" ενώπιον 18.000 θεατών, παρατάχθηκε με τους Κωνσταντίνου, Ζιάκο, Καρούλια, Κόβη, Καψή, Υφαντίδη, Τερζανίδη, Αντωνιάδη, Δεληκάρη, Ρότσα και έβαλε πολύ δύσκολα στην Αγγλική ομάδα, επικρατώντας τελικά με 2-0.
Το 1-0 έκανε ο Δεληκάρης στο 29ο λεπτό. Το 2-0 προήλθε από μαγικό σουτ του Υφαντίδη με το δεξί, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Δεληκάρη και Ρότσα. Μετά το τέλος του αγώνα, η Τσέλσι ζήτησε να αποκτήσει τον Χρήστο Υφαντίδη, μιάς και τον είχε υπόψιν της, όμως η μεταγραφή "κόλλησε" στην άρνηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Οι εφημερίδες μετά από εκείνο το ματς, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και η ενδεκάδα της Εθνικής με τον Χρήστο Υφαντίδη στην σύνθεσή της από αναμέτρηση με την Ελβετία: