Τελικά η Χιχόν ήταν αυτή που σταμάτησε τη Μπαρσελόνα

Μετά από 16 νικηφόρες σερί αγωνιστικές για τη Μπαρσελόνα, η Σπόρτινγκ Χιχόν ήταν αυτή που της έβαλε “τρικλοποδιά” και την ανάγκασε στο να παραχωρήσει ισοπαλία με 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο για άλλους, δηλαδή να πάρουν ισοπαλία από την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.
Στο παιχνίδι που έγινε στο Μολινόν, το σκορ άνοιξε για τη Σπόρτινγκ στο 16’ ο Μπαράλ ύστερα από έξοχη ενέργεια. Από εκεί και έπειτα οι Καταλανοί πίεζαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και αρκετές ήταν οι φορές που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι φτάσαμε στο 80ό λεπτό όταν μετά από τρομερή πάσα του Μέσσι, ο Βίγια έκανε το 1-1. Σκορ που έμελλε να είναι το τελικό και δεν άλλαξε παρά την απίστευτη ευκαιρία του Πέδρο τρία λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.
Οι συνθέσεις:
Σπόρτινγκ Χιχόν: Κουέγιαρ, Άνχελ, Μποτία, Ερνάντεθ, Σάστρε, Κάσες, Α. Κάστρο, Ντ. Κάστρο (88' Μπίλιτς), Νάτσο Νόβο (65' Καρμέλο), Ντε Λας Κουέβας (59' Κανέγια), Μπαράλ.
Μπαρσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μιλίτο (65' Κεϊτά), Μάξουελ, Τσάβι, Μαστσεράνο, Ινιέστα (80' Μπόγιαν), Αφελάι (46' Πέδρο), Μέσσι, Βίγια.