Τίτλοι τέλους για ΡονάλντοΈνας από τους πιο σπουδαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο, αποφάσισε σε ηλικία 34 ετών να κλείσει την εκπληκτική καριέρα του. Το «φαινόμενο» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας με δάκρυα στα μάτια και τους δύο του γιούς, Άλεξ και Ρόναλντ, ανά χείρας την οριστική του αποχώρηση από τα γήπεδα. «Αποφάσισα να τελειώσω την επαγγελματική μου καριέρα. Και μπορώ να πω ότι η σταδιοδρομία μου στα γήπεδα ήταν πολύ όμορφη και συναρπαστική. Έζησα πολλές νίκες, πολλές ήττες, έκανα πολλούς φίλους… Δεν θυμάμαι να έχω κάποιον εχθρό.
Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αγωνιζόμουν στη Μίλαν, διαπιστώθηκε πως πάσχω από υποθυρεοειδισμό, κάτι που είχε σαν συνέπεια ο μεταβολισμός του να μη λειτουργεί καλά και να αυξάνεται εύκολα το βάρος του. Για να καταπολεμήσω το πρόβλημα θα μπορούσα να έπαιρνα κάποια χάπια, αλλά επρόκειτο για ουσίες που στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι απαγορευμένες. Ίσως κάποιοι από αυτούς που κορόιδευαν το βάρος μου και το σχολίαζαν αρνητικά να έχουν μετανιώσει τώρα που μαθαίνουν αυτό το πράγμα. Δεν πειράζει, εγώ δεν κρατώ κακία. Επιτρέψτε μου όμως να κάνω αυτή την αποκάλυψη στο φινάλε της καριέρας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρονάλντο.
Μάλιστα μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου και την επισημοποίηση της απόφασής του παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Κορίνθιας εκεί όπου αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του οι οποίοι με κλάματα είπαν το δικό τους «αντίο» στον μεγάλο Ρονάλντο.