Ανατροπή για Γιουνάιτεντ, "γλίτωσε" την Τσέλσι ο Καλού

Χρειάστηκε ανατροπή και τέρμα του "ξεχασμένου" Μάικλ Όουεν ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάμψει την αντίσταση της Σαουθάμπτον στη φάση των 32 του FA Cup. Ο Σαλομόν Καλού "λύτρωσε" την Τσέλσι στο Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Έβερτον κι έστειλε το ζευγάρι σε επαναληπτικό.
Ο Άλεξ Φέργκιουσον άφησε στον πάγκο τους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Γουέιν Ρούνεϊ, ωστόσο τράβηξε άσο από το μανίκι του που ακούει στο όνομα Μάικλ Όουεν, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νικήσει εκτός έδρας 2-1 τη Σαουθάμπτον και να πάρει την πρόκριση μετά από ανατροπή. Οι Άγιοι" δυσκόλεψαν τους "κόκκινους διαβόλους", οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον πάλαι ποτέ κορυφαίο Άγγλο επιθετικό. Ακολούθησε το τέρμα του Ρίτσαρντ Τσάπλοου που έδωσε ελπίδες για την έκπληξη στην ομάδα της League 1, προτού στο δεύτερο μέρος ο Οουέν "σπάσει" την κατάρα και σκοράρει μετά από 3 χρόνια στον θεσμό και μετά από 10 χρόνια σε εκτός έδρας ματς. Στο 74' ο Χαβιέρ Ερνάνες ολοκλήρωσε την ανατροπή κι έδωσε την πρόκριση στη Γιουνάιτεντ.
Χάρη σε τέρμα του Σαλομόν Καλού στο 75ο λεπτό, η Τσέλσι απέσπασε ισοπαλία 1-1 με την Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" και έστειλε το παιχνίδι σε επαναληπτικό στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όπου θα ξεκαθαρίσει η πρόκριση. Ύστερα από ένα "στείρο" πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 62ο λεπτό με "δράστη" τον Λουί Σαχά, ο οποίος με μία δυνατή κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ. Η απάντηση των Λονδρέζων ήρθε στο 75' με τον Καλού να φέρνει το ματς στα ίσια. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του Λονδίνου.
sportnooz.gr