Βαριά καταδίκη για τους Σέρβους δολοφόνους

Το ανώτερο δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 240 ετών, συνολικά, 16 οπαδούς της Παρτιζάν, οι οποίοι, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το φίλαθλο της Τουλούζ, Μπρους Τατόν.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορούμενους για το ποινικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με χαρακτηριστικά “άγριας δολοφονίας”. Στους οργανωτές της επίθεσης επιβλήθηκαν οι ανώτερες ποινές. Οι Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πούζιγκατσα τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 35 και 32 ετών αντίστοιχα. Και οι δύο ωστόσο καταδικάστηκαν ερήμην, αφού διαφεύγουν τη σύλληψη και εναντίον τους εκδόθηκε διεθνές ένταλμα. Σε άλλα δύο άτομα επιβλήθηκε τριακονταετή κάθειρξη, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 14 έτη.
Ο Μπρους Τατόν δολοφονήθηκε στο κέντρο του Βελιγραδίου, όταν οργανωμένοι οπαδοί της Παρτιζαν επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της Τουλούζ, που ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους στον αγώνα με την πρωταθλήτρια της Σερβίας για τα προκριματικά του Europa League.
Οι χούλιγκαν επιτέθηκαν στους Γάλλους με σιδερολοστούς και ο Μπρους Τατόν, που δεν κατάφερε να διαφύγει, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη αορτής και να χάσει τις αισθήσεις του. Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος αποτελεί το γεγονός ότι οι δράστες συνέχισαν να χτυπούν το νεαρό Γάλλο και αφότου έχασε τις αισθήσεις του, ενώ στο τέλος τον έριξαν σε σκαλοπάτια, από ύψος τεσσάρων μέτρων.