Η συνέντευξη που μου έδωσε ο Tomas De Vincenti για τον SportDog.gr



http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=152324

Ο ΤΟΜΑΣ ΝΤΕ ΒΙΝΣΕΝΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ SPORTDOG ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.-
Από το Μπουένος Άιρες και τις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, στα Γιάννενα και τον ΠΑΣ. Και από εκεί, στον Πειραιά, στην Αθήνα ή μήπως στη Θεσσαλονίκη;
Ο Τόμας Ντε Βινσέντι ήρθε από την Αργεντινή στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009. Στη δεύτερη σεζόν της θητείας του στα ελληνικά γήπεδα έχει καταφέρει να προκαλέσει μέχρι τώρα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Άρη.
Μάλιστα ο Άρναρ Γκρέταρσον και ο Τόνι Σαβέβσκι που ενεργούν για λογαριασμό του “Δικεφάλου” έχουν γίνει σκιά του Αργεντίνου, με τη φημολογία να οργιάζει για την επικείμενη μεταγραφή.
Πάντως παρά τα όσα λέγονται για το ενδιαφέρον αυτό και παρά το νεαρό της ηλικίας του, o Τόμας παραμένει προσγειωμένος και έχει μόνο ένα στόχο: Την άνοδο του ΠΑΣ. Ο 21χρονος μέσος μιλάει για τον ερχομό του στην Ευρώπη, για τον ΠΑΣ, για το ενδιαφέρον των άλλων ομάδων προς το πρόσωπό του και κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στους φίλους του ΠΑΣ και στους φιλάθλους στη πατρίδα του.
• Τόμας, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Άρη έχει δει το φως της δημοσιότητας, με την ΑΕΚ να κινείται πιο ενεργά από όλους. Σου έχει γίνει κάποια κρούση μέχρι τώρα;
Δεν ξέρω κάτι για το ενδιαφέρον αυτό. Όλα όσα γράφονται είναι φήμες. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμιά κρούση είτε σε μένα είτε στον μάνατζέρ μου είτε στην ομάδα, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα.
• Πες μου για την απόφασή σου να έρθεις να αγωνιστείς εδώ.
Ήταν μία απόφαση που την πήρα μέσα σε μία εβδομάδα. Ο μάνατζέρ μου, μου είπε ότι υπάρχει μία πρόταση από την Ευρώπη. Τότε αγωνιζόμουν στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Δεν μπορούσα να αρνηθώ βέβαια, γιατί δεν γνώριζα αν θα μου παρουσιαζόταν ξανά στο μέλλον μια τέτοια ευκαιρία.
• Πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείς στην Ευρώπη;
Στην αρχή και ειδικά τον πρώτο μήνα ήταν δύσκολα. Έφυγα από την Αργεντινή και πήγα σε μια ξένη χώρα και σε μια διαφορετική ήπειρο. Όλα ήταν καινούρια για μένα. Η γλώσσα, ο τρόπος ζωής, ακόμη και οι καιρικές συνθήκες. Μετά σιγά σιγά προσαρμόστηκα με τη βοήθεια του Μπουχάν, του Σενόνε αλλά και όλων μέσα στην ομάδα που ήταν πολύ ζεστοί μαζί μου.
• Ποιές ομάδες πιστεύεις ότι θα πάρουν τα τρία εισιτήρια της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα;
Πιστεύω και ελπίζω ότι πρώτος και τροπαιούχος θα τερματίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Δεύτερος κατά τη γνώμη μου θα είναι ο ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα το τρίτο εισιτήριο θα διεκδικηθεί από πολλούς με κυριότερους τον Παναιτωλικό και τον Πανθρακικό.
• Τι έχει αλλάξει στην ομάδα από την περασμένη σεζόν;
Εκτός από τον προπονητή, φέτος ήρθανε αρκετοί νέοι παίκτες αλλά ο κορμός της ομάδας παρέμεινε ο ίδιος και είναι σημαντικό αυτό. Όλοι μαζί έχουμε ένα στόχο που είναι η άνοδος και δουλεύουμε προσηλωμένοι σε αυτό. Πέρυσι από κάποια στιγμή και μετά είχε χαθεί ο προσανατολισμός και ο στόχος. Βέβαια δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν ήμουν στην ομάδα όλη τη σεζόν.
• Εάν όλα πάνε καλά και ο ΠΑΣ ανέβει, σε ποιους τομείς πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση από τη περασμένη σεζόν;
Πρέπει να προσέχουμε τα λάθη μας μέσα στο γήπεδο. Τα λάθη δεν συγχωρούνται και στοιχίζουν ακριβά. Αυτό το είδαμε πέρυσι που δεχτήκαμε γκολ που θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε.
• Τι κοινό έχουν οι φίλοι του ΠΑΣ με τους φιλάθλους στην Αργεντινή;
Και οι δύο είναι απίστευτοι! Είναι παθιασμένοι με την ομάδα τους και την ακολουθούν παντού! Οι φίλοι του ΠΑΣ είναι ο επιπλέον παίκτης μας και όπου και να παίζουμε νιώθουμε σαν να παίζουμε στους “Ζωσιμάδες”!
• Οι φιλοδοξίες σου με τον ΠΑΣ;
Πρώτα από όλα θέλω να πάρουμε την άνοδο στη Super League. Αφού γίνει αυτό πρέπει να καθιερωθούμε εκεί. Στο κύπελλο ελπίζω να καταφέρουμε να αποτελέσουμε την έκπληξη.
• Μπόκα ή Ρίβερ;
Παρότι ξεκίνησα από τις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, οι Μπόκα Τζούνιορς είναι η ομάδα της καρδιάς μου! Το αίμα που κυλάει στις φλέβες μου έχει χρώμα μπλε και κίτρινο!