Ο Ραμάλιο στον πάγκο της «σελεσάο»

Ο Μουρίσι Ραμάλιο θα είναι ο αντικαταστάτης του Κάρλος Ντούγκα στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Βραζιλίας. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεσέιρα ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον 54χρονο τεχνικός, επισημαίνοντας πως το μόνο που μένει είναι να τακτοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το συμβόλαιό του με τη Φλουμινένσε.
Ο Ραμάλιο δεσμεύεται με το σύλλογο του Ρίο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβρη, οπότε και τελειώνει η σεζόν και πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του, για να αναλάβει εν συνεχεία τα ηνία της «σελεσάο». «Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, βγαίνοντας από τα γραφεία της ομοσπονδίας.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική το 1993 και έκτοτε έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες (Σάο Πάουλο, Γκουαρανί, Μποταφόγκο, Ιντερνασιονάλ, Παλμέιρας κ.α.) στην πατρίδα του, ενώ έχει θητεύσει στην κινέζικη Σενχουά και στη μεξικάνικη Πουέμπλα. Τα τρία σερί (2006, 07, 08) πρωταθλήματα με τη Σάο Πάουλο αποτελούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ενώ φέτος η Φλουμινένσε οδηγεί τη κούρσα του πρωταθλήματος. Το 2005 και το 2008 ο Ραμάλιο αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στη Βραζιλία.
sportdog.gr