Ανταλλαγή Κακά - Ιμπραΐμοβιτς;

Ζοσέ Μουρίνιο και ηρεμία στην ομάδα του απλά δεν γίνεται. Ετσι, λοιπόν, χθες έσκασε η «βόμβα» με πηγή την «El Mundo Deportivo», που έκανε λόγο για ενδιαφέρον του Πορτογάλου τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει τον 28χρονο επιθετικό της Μπαρσελόνα, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος προς το πρόσωπο του Σουηδού ποδοσφαιριστή, καθώς θυμίζουμε ότι και στην αρχή του καλοκαιριού είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι η «βασίλισσα» καλοέβλεπε την περίπτωση του «Ιμπρα». Χθες όμως υπήρξε και κάτι νέο στη μεταγραφολογία, που αφορούσε τρίτο πρόσωπο-συνδετικό κρίκο προκειμένου να αποσπάσει η Ρεάλ Μαδρίτης το πολυπόθητο «ναι» από τη μισητή της αντίπαλο, Μπαρσελόνα. Ο λόγος για τον Κακά, ο οποίος -ίσως και εν αγνοία του- φέρεται να είναι το «δόλωμα» ώστε οι Καταλανοί να παραχωρήσουν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Με λίγα λόγια, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ανταλλαγή ανάμεσα στα δύο σωματεία, ενώ αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ακόμη οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν καταφέρει να κάνουν δικό τους τον Σεσκ Φάμπρεγας της Αρσεναλ, σίγουρα θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του Κακά.
Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν υπολογίζεται ως πρώτη λύση για τη γραμμή κρούσης της Ρεάλ, ειδικά μετά και την εμπλοκή του στο «ροζ» σκάνδαλο, την ωθεί ακόμη περισσότερο στην επιθυμία να βρει κάποιον αντικαταστάτη. Και μιας και ο Ζοσέ Μουρίνιο τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Σουηδό στράικερ από τότε που συνεργάζονταν στην Ιντερ, η όλη ιστορία δεν φαντάζει απίθανη Την ίδια γνώμη πάντως δεν έχει ή δεν δείχνει να έχει ο μάνατζερ του «Ιμπρα», Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος με χθεσινές του δηλώσεις έσπευσε να διαψεύσει τη φημολογία περί ανταλλαγής του πελάτη του με τον Κακά.
«Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την περίπτωση ανταλλαγής του Ιμπραΐμοβιτς με τον Κακά. Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά που έχουν κυκλοφορήσει» ξεκαθάρισε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του 28χρονου επιθετικού, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν σκέφτεται να φύγει από την Μπαρσελόνα, αλλά θα παραμείνει και την ερχόμενη σεζόν.