Ο όρκος πίστης του Μουρίνιο στη Μπαρσελόνα!

Mεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις. Ο επαγγελματικά άπληστος Ζοζέ Μουρίνιο ενδίδει και στα δύο. Έχοντας το μικρόβια της δημοσιότητας από μικρή ηλικία σε κάθε περίσταση επιθυμούσε να γίνει αρεστός από τους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας που υπηρετούσε.
Τη σεζόν 1997-98 εργάζονταν στην Μπαρσελόνα στο πλευρό του Λουίς Φαν Χάαλ. Εκτός από χρέη μεταφραστή, διατηρούσε και τον ρόλο του άμεσου συνεργάτη του Ολλανδού τεχνικού. Οι "μπλαουγκράνα" εκείνη τη σεζόν κατέκτησαν το νταμπλ. Στο δημαρχείο της Βαρκελώνης είχε στηθεί ξέφρενο πάρτι για το καμάρι της Καταλονίας.
Ο 35χρονος (τότε), που βρίσκονταν στο μπαλκόνι του δημαρχιακού μεγάρου για να τιμηθεί με τους ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο της Μπαρσελόνα εκστασιασμένος άρπαξε το μικρόφωνο δίνοντας όρκους αφοσίωσης και αγάπης για την "Μπάρσα". Η φράση που εκστόμισε "σήμερα, αύριο και πάντοτε με την Μπαρσελόνα στην καρδιά" εκείνη την εποχή ίσως να μην προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση αφού ο "Special One" ήταν ένας άσημος προπονητής.
Πλέον η συγκεκριμένη ατάκα αποτελεί αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τους πολέμιους του, που τον κατηγορούν πως ποτέ δεν "δέθηκε" με κάποια ομάδα, αλλά αντικειμενικός του στόχος ήταν να αυξήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Δείτε το χαρακτηριστικό video με τον Μουρίνιο να δηλώνει: "Σήμερα, αύριο και πάντοτε με την Μπαρσελόνα στην καρδιά".
sport24.gr