Πελεγκρίνι: Τους έλεγα να κρατήσουμε τον Σνάιντερ και τον Ρόμπεν…

Την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το «διαζύγιο» με την Ρεάλ, εξέφρασε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Χιλιανός τεχνικός ισχυρίστηκε πως στην πραγματικότητα δεν μπήκε ποτέ στο πρότζεκτ που είχε ετοιμάσει το προηγούμενο καλοκαίρι ο Φλορεντίνο Πέρεθ και πως υπήρχαν σημαντικές διαφωνίες, από το «χτίσιμο» κιόλας της ομάδας, το προηγούμενο καλοκαίρι. «Ήρθα με μεγάλες ελπίδες και περηφάνια για να αναλάβω αυτήν την ομάδα. Δυστυχώς, δεν μπορούσα να κάνω αυτά που ήθελα και είχαμε διαφορές από την αρχή. Υπήρχαν πολλές διαφωνίες στον σύλλογο. Τους ζήτησα να κρατήσουν τον Σνάιντερ και τον Ρόμπεν, που για μένα ήταν σημαντικοί. Μου έλειψαν οι συζητήσεις για αγωνιστικά θέματα, παρουσία του προπονητή. Όπως είπε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο σύλλογος δεν σέβεται το αξίωμα του προπονητή και δεν του δίνουν εξουσία».
Πάντως, ο Πελεγκρίνι απέφυγε να πει πράγματα εναντίον του Φλορεντίνο Πέρεθ, με την αιτιολογία πως καλά-καλά δεν τον… γνωρίζει. «Το πρότζεκτ του Φλορεντίνο είναι εξωπραγματικό, αλλά νομίζω ότι κάνει λάθος. Από τον προηγούμενο Αύγουστο έχω να μιλήσω με τον πρόεδρο. Δεν μπορώ να πω κάτι καλό ή κακό για τον Φλορεντίνο για δεν τον ξέρω. Σέβομαι την στάση του σαν πρόεδρος. Έχει ένα αθλητικό πρότζεκτ, στο οποίο δεν ταιριάζω». Ωστόσο, ο Χιλιανός πέταξε ένα «καρφάκι» για τον Μουρίνιο, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο του ανακοινώθηκε η απόλυση, αναγνωρίζοντας όμως στον Πορτογάλο πως είναι γεννημένος νικητής.
«Με πλήγωσε. Πάνω από όλα διότι είχαν ήδη κλείσει προπονητή, κάτι που δεν είναι ηθικά σωστό. Δεν θα μιλούσα με μια ομάδα που είχε ήδη προπονητή. Δεν είναι πολύ ηθικό, αλλά είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει σε όλες τις ομάδες του πως είναι νικητής».
sportdog.gr