«Στόχος μας είναι να κάνουμε για ακόμη μία φορά όλους τους Έλληνες περήφανους»,

«Στόχος μας είναι να κάνουμε για ακόμη μία φορά όλους τους Έλληνες περήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ν.Αφρικής. «Όλοι όσοι θα πάμε στο Μουντιάλ συμμετέχουμε πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση. Το γεγονός αυτό, δηλαδή η πρώτη συμμετοχή, αποτελεί για όλους μας ένα τεράστιο κίνητρο. Για πολλούς από τους παίκτες ίσως είναι το πρώτο και το τελευταίο Μουντιάλ στο οποίο θα συμμετάσχουν», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Για άλλους ίσως είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος. Και αυτή η παράμετρος αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους μας». Όσο για τι μπορεί να υποσχεθεί στους Έλληνες φιλάθλους και τι μπορεί να κάνει η εθνική, επεσήμανε:

«Θα δούνε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής μια ομάδα με πάθος, αγωνιστική διάθεση και στόχο να πετύχει το καλύτερο δυνατόν. Άλλωστε και στο παρελθόν έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία. Γνωρίζετε καλά πως είμαι από τους ανθρώπους που αποφεύγω να κάνω τέτοιου είδους δηλώσεις. Για τον λόγο αυτό και δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Απλώς να επαναλάβω πως στόχος μας είναι να κάνουμε για ακόμη μία φορά όλους τους Έλληνες περήφανους».

Ερωτηθείς για τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, υποστήριξε: «Νομίζω πως τον πρώτο λόγο τον έχουν οι κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και της Αμερικής. Η Ισπανία και η Βραζιλία δηλαδή. Από εκεί και πέρα δεν θα είναι έκπληξη αν φθάσει ψηλά, ακόμη και στον τελικό, κάποια από τις Αγγλία, Γερμανία και Αργεντινή. Ομάδες που πάντα πρωταγωνιστούν στις μεγάλες διοργανώσεις». Κλείνοντας ευχήθηκε «υγεία, ευτυχία και να ξεπεράσει η χώρα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Τοπαλίδης: «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι»

Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης τόνισε πως ήδη έχει αρχίσει τη δουλειά: «Υπάρχει ένα φιλικό στις 3 Μαρτίου, στο οποίο θα αντιμετωπίσουμε πιθανότατα τη Σενεγάλη. Για να αποκτήσουμε εικόνες από μια ομάδα που έχει τα ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τη Νιγηρία. Ακόμη στόχος μας είναι στα φιλικά πριν από το Μουντιάλ να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα από τη Λατινική Αμερική και μία από την Ασία. Για ευνόητους λόγους».

Στο τέλος, ανέλυσε τους αντιπάλους: «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε μια τέτοια διοργάνωση. Για παράδειγμα, η Κορέα. Κανείς δεν την υπολογίζει. Όμως, κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε σωστά. Να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε αντιπάλου και να καταστρώσουμε τα σωστά πλάνα για να τον αντιμετωπίσουμε. Βεβαίως η Αργεντινή είναι το απόλυτο φαβορί στον όμιλό μας».